KNEŽEVINA OSVOJENA: Partizan se revaširao Monaku i ostao u trci za TOP 8!

Autor:

Sport

22.01.2019

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Monaka na gostovanju u okviru četvrtog kola TOP 16 faze Evrokupa sa 71:68 (17:23, 24:15, 11:15, ).

RepublikaFoto: Starsport
KK Monako - KK Partizan

Odlični crno-beli uspeli su da se sa bitnog gostovanja vrate sa jako važnom pobedom koja im garantuje nastavak borbe za četvrtfinale Evrokupa. Doduše, poslednja tri poena domaćih mogli bi skupo da koštaju Beograđane jer su "u džepu" imali pobedu sa boljim međusobnim skorom, ovako će morati da se oslone sami na sebe u nastavku.

Naslućivalo se odmah na početku meča da bi gosti mogli da naprave iznenađenje i pobede u Kneževini. Partizan je meč otvorio odličnom serijom 9:0 i uspeo da takvo vođstvo zadrži do kraja prvih 10 minuta meča. Ipak, druga četvrtina donela je nešto bolju igru domaćina koji je uspeo da dođe do velikog preokreta i okonča poluvreme sa minimalnih 41:38.

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri

Drugi deo igre doneo je pravu rezultatsku klackalicu sve do početka poslednje deonice kada crno-beli uspevaju da uzvrate domaćinu i stignu do "plus osam". Takvu prednost Partizan je uspeo da sačuva do kraja duela i upiše drugu pobedu u grupi. Ukoliko Lijetuvas Ritas savlada Albu, a na dobrom je putu da to učini, grupa gde se nalazi srpski predstavnik postala bi jedna od zanimljivijih jer sve ekipe u presudna dva kola ulaze sa po dve pobede i isto toliko poraza.  Alba čuva ključ Partizanovih snova.

Najefikasniji u ekipi Partizana bili su Aleks Renfro sa 20, odnosno Vanja Marinković sa 13 poena, dok su se kod Monaka istakli Pol Lakomb sa 23 i Derek Nidam sa 10 poena, koliko je dao i Elmedin Kikanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading