IZJAVE REPREZENTATIVCA ŠOKIRALE JAVNOST: "Nebitni smo kao nacija, nismo nebeski narod, Kosovo odavno nije naše"

Autor:

Sport

27.01.2019

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški reprezentativac Nikola Kalinić smatra da je krajnje vreme da se reši kosovski problem i da se nastavi dalje.

RepublikaFoto: instagram.com/nikola_kalina
Nikola Kalinić

Kalinić kaže za "Blic" da otkad zna za sebe, a rodjen je 1991. godine, postoje problemi i razmirice oko Kosova.

- Hajde da rešimo više taj problem, izvučemo šta možemo i nastavimo dalje - kaže Kalinić i dodaje da je kosovski boj bio pre 600 godina, a već dosta decenija to nije „naša“ teritorija, neka me, kaže, isprave stariji i pametniji ako grešim.

- Niko ne živi od prošlosti i što se pre pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bolje će nam biti. Nismo nebeski narod, niti smo ikada bili, imali smo svetlih momenata u prošlosti, ali moramo da se pomirimo s tim da smo sada mala i nebitna tačka na ogromnoj mapi sveta - poručuje Kalinić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Kalinić

On poziva one koji mu ne veruju da proputuju malo svetom i da kažu strancima odakle su i ko su.

- Doživeće šok, siguran sam. Ja sam ga doživeo - kaže Kalinić.

Napominje da je svestan da će ga mnogi sada zamrzeti, ali, smatra da je vreme da neko to kaže javno. Politika i ideje iz 20. veka ne vode nikuda.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
vlada

27.01.2019 18:21

Prodana duša!

Aco Republika Srpska

27.01.2019 20:27

Vidi dječak, nađi mi jednu zemlju u istoriji koja je predala svoju teritoriju drugome bez borbe. Zasto Španija ne da Andaluziju , Kanare , Kataloniju . Zasto Francuzi ne puste na miru Korzikance .? Zasto Ameri ne ostave Pororiko na miru da sam živi ? Zasto Englezi ne predaju Špancima Gibraltar i Ircim Severnu Irsku . Ima tih primjera mnogo još koliko hoćeš .U indiji je 300 naroda sa raznim jezicima u Rusiji preko 160 i tako dalje , ali niko ne daje svoju teritoriju na poklon jer biond svi trazili nesto i kad imaju i kad nemaju pravo na to . Izrael je najbolj primjer -lutali 2000 godina po Evropi bez svoje zemlje i nikad se nisu oprostili sa idejom da ponovo imaju svoju drzavu - i eto , napokon su je vratili 1947 -49 godine . To nam treba biti ideja vodilja , a ne takvi istupi gl.pog sportiste kao sto si ti.Igraj se sa loptom i ne pričaj ono za sta ocito nisi , a i čojstvo i obraz ti nisu baš neka jača strana , a to si sad i dokazao.Od sad igraj za kosovo Kalinići