"Kalina, Mustafo, izdao si Srbiju"

Autor:

Sport

28.01.2019

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Kalinić (27) proglašen je za izdajnika Srbije! Košarkaš Fenerbahčea koji je sa "orlovima" osvojio četiri medalje na svim takmičenjima zapalio je javnost intervjuom u kojem je izneo brojne kritičke stavove na račun domovine, ali i svog naroda.

RepublikaFoto: instagram.com/nikola_kalina
Nikola Kalinić

Najveći gnev navukao je izjavom da Kosovo i Metohija decenijama nisu naši, da je Kosovski boj bio pre 600 godina, te da je najbolje da izvučemo šta možemo i da nastavimo dalje.

- Niko ne živi od prošlosti i, što se pre pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bolje će nam biti. Nismo nebeski narod niti smo ikada bili, imali smo svetlih momenata u prošlosti, ali moramo da se pomirimo s tim da smo sada mala i nebitna tačka na ogromnoj mapi sveta - izjavio je Kalinić, a u istom ritmu je nastavio i na Tviteru:

- Ja nikada nisam video Nemca ili Amera da uradi tako nešto ili da se dernja pijan, krade iz prodavnica, razbija i ko zna šta još. Ima i do standarda, naravno, ali možda i do mentaliteta.

Foto: twitter.com/printscreen
Poruke na Twitteru

To je dodatno iznerviralo ljude koji su počeli da mu šalju pretnje u komentarima.

"E, moj Mustafa. Je l' Kalinić sad ustaša ili Mustafa?", "Kad da očekujemo prelazak iz pravoslavlja u islam i koje ime ćeš da dobiješ umesto Nikola?", "Nadam se, tebra, da je ovo mnogo jak sarkazam ili neka jaka trava", najoštriji su komentari.

Foto: twitter.com/printscreen
Mnoge je iznervirao svojim izjavama

Sa nekima je košarkaš ušao u otvorenu raspravu i sukob.

- Podanički mentalitet, apsolutno nerazumevanje istorijskog i političkog konteksta, povlačenje apsolutno nejednakih paralela - glasio je napad na koji je Kalinić odgovorio:

- Gde sam tačno pogrešio? Nije podanički mentalitet, nego tužna istina. Pitaj strance šta misle o nama, pa nije valjda čitav svet lud i u krivu, a samo mi normalni? - odgovorio je Nikola.

Foto: twitter.com/printscreen
Pogrdni nazivi za reprezentativca

Srpski telegraf pokušao je juče da stupi u kontakt sa Kalinićem, ali košarkaš nije bio dostupan za pozive i poruke na broj odranije poznat redakciji.

 

Podrška: Kalina ima mu*a!

Da ne bude da su ga svi napadali, svedoče ljudi koji su u komentarima Nikoli Kaliniću pružili punu podršku.

- Kalina imao mu*a uvek, igrao i povređen za reprezentaciju. Ginuo i u odbrani i u napadu za Srbiju, na ivici pogibije se trudio, rizikovao karijeru zbog povrede leđa i onda dođu ovde sličice iza tastature da mu određuju šta sme da kaže. Podrška, Nikola, iskrivio si ih - jedan je od komentara podrške.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
EvGenije

28.01.2019 21:32

Šta mu znači ovo da nikad nije "video Nemca ili Amera da uradi tako nešto ili da se dernja pijan, krade iz prodavnica, razbija i ko zna šta još"?