- 25, kada imate Jokića ta razlika se stiže

Autor:

Sport

29.01.2019

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Denver Nagetsi su savladali Memfis Grizlise rezultatom 95:92, a meč je obeležio preokret Nagetsa koji su gubili 25 razlike. Golden Stejt Voriorsi su bili bolji od Indijane 132:100, a pobede su ostvarili i Boston i Šarlot. Atlanta je slavila protiv Klipersa, a Marjanović i Teodosić nisu igrali.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Memfis je od početka meča bio veoma dominantan i praktično su Grizlisi tokom tri i po četvrtine imali dvocifren višak. Konačno u drugoj polovini poslednje četvrtine Denver je počeo da igra odbranu i Grizlisi su za devet minuta poslednje deonice dali svega osam poena. To je Denver iskoristio da se vrati na minus četiri na manje od tri minuta do kraja.

Grizlisi su najpre reagovali preko Marka Gasola, ali je šut konačno počeo da služi Denver i sa dve trojke u poslednja dva minuta preko Malika Bizlija i Vila Bartona Nagetsi vode u poslednjem minutu 91:89. Trojku je ipak u sledećem napadu pogodio Džastin Holidej. U direktnom duelu na niskom postu Nikola Jokić je pogodio preko Marka Gasola, da bi zatim dva puta promašio Kajl Anderson u napadu Memfisa. Tada je ostalo samo tri sekunde do kraja meča i Denver je mogao da privede meč kraju. 

Nikola Jokić je ubacio 24 poena, dok je Vil Barton dodao 20. Mark Gasol je kod Memfisa bio najbolji sa 28 poena, a pet manje je dao Majk Konli. 

Golden Stejt je od početka delovao nezaustavljivo u Indijanapolisu, a već posle prve četvrtine su "ratnici" imali 18 poena viška. Na poluvremenu je Golden Stejt vodio 69:48, a za prvih 24 minuta je Stef Kari šutirao 5/5 sa linije za tri poena. Do kraja Indijana nije uspela da ugrozi aktuelne NBA šampione.

Kari je meč završio sa 26 poena, dok je Demarkus Kazins dodao 22, a on je u ovom meču bio i starter. Kevin Durent i Klej Tompson su imali po 16 poena.

Šarlot je kod kuće savladao Njujork Nikse 101:92. U prvom poluvremenu su Hornetsi imali najveću razliku od plus osam, da bi Njujrok napravio preokret i čak poveo za kratko pred veliki odmor. Treća četvrtina je bila veoma neefikasna i završena je samo 18:17 za Nikse, da bi Hornetsi serijom 17:1 prelomili meč do polovine poslednje deonice.

Tada je briljirao Malik Monk koji je meč završio sa 14 poena, koliko je imao i Kemba Voker, dok je Toni Parker imao poen više. Kevin Noks je kod Njujorka imao 19 poena, a Mario Hezonja devet.

Boston je bio bolji od Bruklina 112:104. Seltiksi su u prvom poluvremenu uglavnom kontrolisali rezultat, da bi Netsi poveli u trećoj četvrtini kada je rezultat bio uglavnom u egalu. Početkom poslednje deonice Boston pravi seriju 11:0 u kojoj briljira Markus Moris. U prvih devet minuta poslednjeg perioda Netsi su postigli svega šest poena i to ih je koštalo rezultatskog priključka.

Markus Smart i Džejlen Braun su imali po 25 poena kod Seltiksa, dok je Dianđelo Rasel kod Bruklina ubacio 25.

Atlanta je slavila u Los Anđelesu protiv Klipersa 123:118. Hoksi su u ovom meču uglavnom vodili, a Klipersi su držali egal najviše tokom treće četvrtine. Na kraju tog perioda ipak Hoksi prave +11, a kasnije polovinom četvrte četvrtine je bilo i +16 za goste. Iz tog minusa se tim iz "Stejpls centra" nije vratio.

Tre Jang je bio najefikasniji kod Hoksa sa 26 poena, dok je kod Klipersa Tobajas Heris ubacio 30. Boban Marjanović je meč gledao sa klupe i nije dobio ni minut. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading