Kalinićeva izjava o Kosovu stigla do Vučića!

Autor: Tanjug

Sport

31.01.2019

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da zna "kakva će mu biti sudbina" nakon što predloži građanima Srbije svoj plan o Kosovu i Metohiji. Svoje mišljenje o Kosovu je izneo je i reprezentativac Srbije, Nikola Kalinić, pa je danima trpeo negativne komentare srpske javnosti, predsednik je prokomentarisao ovu situaciju.

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Kalinić

On je dodao da se plaši da do toga neće ni doći, jer je situacija sa taksama pokazala da je s Prištinom teško postići bilo kakvo rešenje.

- Nisam optimista, ali to ne znači da ću da privlačim političko poverenje zasnovano na licemerju, već ću da govorim istinu narodu, ma koliko to bolelo i ma koliko morao da gubim političke poene- rekao je Vučić.

Vučić je to rekao upitan kakvu reakciju javnosti očekuje kad iznese svoj stav o Kosovu, budući da je košarkaški reprezentativac Nikola Kalinić prošao "kao bos po trnju", jer je rekao da smatra da je krajnje vreme da se reši kosovski problem i da se nastavi dalje.


Predsednik kaže da je s pažnjom pročitao Kalinićev intervju i da mu je bio interesantan i ističe da Srbi umeju da budu licemeri, jer znaju da osude i kažu najružnije reči, ali im nije lako da kažu šta nije tačno od onoga što je Kalinić izneo.
RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

- To što vas neko osudi u jednom danu, ne znači da će tako rasuđivati i buduće generacije- rekao je Vučić i dodao da je Kalinić odličan sportista koji je zadužio Srbiju i doneo mnogo medalja svojim klubovima.

Vučić kaže i da zna svoju sudbinu ukoliko mu se ukaže šansa da bilo šta predloži narodu i da od toga neće bežati, ali da se plaši da u tu situaciju nećemo ni doći.


- Zato što ova situacija sa taksama urušila svaku vrstu kredibiliteta razgovora i poverenja- rekao je Vučić i upitao o kakvom rešenju se govori ukoliko Priština nije spremna da ukine anticivilizacijske takse i na koji način će se onda može doći do mnogo težih rešenja za obe strane. 

Kaže da veruje da građani ne biraju državnike i vladu kako bi im oni zadovoljili želje i sujetu, već da bi radili najbolje za svoju zemlju.

- Tako sam se ponašao i tako ću se ponašati i uveren sam da će ljudi to razumeti- rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading