Mi, pa svi ostali: Jokić je upisao Srbiju zlatnim slovima u istoriju NBA!

Autor:

Sport

01.02.2019

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Jokić će igrati najprestižnijem meču u NBA ligi, a srpski as je ovim podvigom učinio Srbiju zemljom sa najviše igrača u istoriji utakmice "svih zvezda" najjače košarkaške lige, kada se ne računaju domaćini, Amerikanci.

RepublikaFoto: AP/Tanjug/Frank Franklin Li
Nikola Jokić igra na Ol-staru!

Naime, do sada je naša zemlja imala dva košarkaša koja su nastupala na ovim spektaklima. U pitanju su bili Vlade Divac (2001. godine) i njegov saigrač iz Sakramento Kingsa, Predrag Stojaković, u tri navrata (od 2002. do 2004).

Po tom parametru je Srbija sa Nemačkom i Španijom delila prvo mesto među stranim zemljama koji su imale više od jednog predstavnika u istoriji Ol-stara.

Nemce su tamo predstavljali Detlf Šrempf i Dirk Novicki, Špance braća Gasol, Pau i Mark, ali se Jokićevim izborom Srbija izdvojila na samostalnoj prvoj poziciji.

U istoriji Ol-star mečeva, ne računajući Amerikance i Kanađane koji su domaćini NBA nadmetanja, samo 18 stranih država je imalo svoje igrače na susretima "svih zvezda", a Jokić i Nikola Vučević, takođe debitant i to kao predstavnik Crne Gore, postali su 21. odnosno 22. stranac na pomenutom spektaklu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading