ČASTAN OPROŠTAJ: Crvena Zvezda razbila Unikahu, ali kasno je za popravni!

Autor:

Sport

05.02.2019

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde pobedom su se oprostili od Evrokupa pošto su u dvorani "Aleksandar Nikolić" savladali Unikahu iz Malage rezultatom 105:89.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa utakmice Crvena zvezda - Unikaha

Oba tima su imala mini serije na samom startu, ali od uvodnih minuta se videla želja crveno-belih da savladaju izuzetno nezgodnog protivnika, bez obzira na malobrojnu podršku i eliminaciju iz evropskog takmičenja. Preuzela je ekipa iz Malage inicijativu u finišu prve čevrtine, ali su se crveno-beli izborili za samo jedan poen zaostatka 26:27.

U nastavku su crveno-beli igrali agresivno, nalazili su prava rešenja u napadu, pa su došli najpre do deset poena prednosti. Unikaha je pogubila konce nad igrom, što su izabranici Milana Tomića iskoristili da naprave prednost od 16 poena i njom odu na odmor, 57:41 je bio rezultat na "velikomk odmoru".

Unikaha jeste agresivnije zaigrala na startu treće četvrtine, ali su crveno-beli ušli u ritam koji gosti nisu mogli da isprate. Lopta nije ulazila u koš kao u prvom poluvremenu, ali posle jedne serije Unikahe, crveno-beli su dokazali da su potpuno drugačija ekipa od prošlog kola, ali kasno je za popravni. Sa velikom prednošću su izabranici Milana Tomića ušli u poslednju deonicu 81:65.

RepublikaFoto: Starsport

Unikaha je uspela da pripreti u poslednjoj četvrtini. Izabranici Milana Tomića su dopustili rivalu da preuzme inicijativu, pa je tako meč ušao u neizvesniju završnicu. Međutim, nisu dozvolili crveno-beli da prospu sav trud i dodali su ga,  pa su tako uspeli da dođu do pobede i tako se u velikom stilu oproste od Evrokupa.

Njaefikasniji u redovima crveno-belih je bio Džo Reglend sa 17 poena, pratio ga je Davidovac sa 16 i Nenadić sa 13. U poraženoj ekipi Viltjer je imao 17, Fernandez 14, a Lesor 9.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading