Pao šampion u paklu "Pionira": Partizan se "razgoropadio" i "ukrotio" Budućnost!

Autor:

Sport

10.02.2019

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana savladili su aktuelnog šampiona ABA lige, ekipu Budućnosti rezultatom 76:67 u derbiju za treće mesto regionalne lige.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa utakmice Partizan - Budućnost

Izabranici Andree Trinkijerija su od starta meča postavili "granitnu" odbranu, košarkaši Budućnosti su se mučili u napadu, imali smo priliku da gledamo bezidejno izdanje aktuelnog šampiona regionalne lige u prvoj deonici. Budućnost je postigla svega četiri poena iz igre u prvoj deonici što znači da je Partizan odigrao sjajnu odbranu. Imali su crvno-beli dvocigrenu prednost već u prvoj četvrtini, ali su gosti u finišu uspeli da se konsoliduju.

RepublikaFoto: Starsport

Uspeli su izabranici Jasmina Repeše da se koliko toliko vrate u meč, prvenstveno zahvaljujući Baroviću koji je trezveno odigrao u teškim trenucima za njegov tim. Međutim, odbrana Partizana je tokom čitavog meča bila na veoma visokom nivou. Pred sam kraj prvog poluvremena, crno-beli su ušli u krizu, ali srećom "veliki" odmor je prekinuo loš niz, a košarkaši Partizana su se vratili sa novom energijom.

Crno-beli su reprizirali prvu četvrtinu, rastrčali su se po terenu, rešavali napade i zbili redove u odbrani. Džok Lendejl je "eksplodirao" u ovoj deonici i u jednom trenutku doveo Partizan na plus 15. Međutim, odigrala je Budućnost nekoliko dobrih napada i najavila neizvesnu završnicu. Džekson je bio taj koji je uglavnom pravio probleme crno-belima.

RepublikaFoto: Starsport

Međutim, znao je Andrea Trinkijeri šta da kaže svojim izabranicima na svakom tajm-autu, vodili su crno-beli tokom čitavog meča i apsolutno zaslužili pobedu koja je vrednija upravo zbog rezultata.

Ovo je bio meč koji može da bude presudan za konačan poredak ekipa pred plej-of, jer su u prvom duelu slavili Podgoričani sa 75:71, što i te kako ide na ruku ekipi Andree Trinkijerija.

Najefikasniji u redovima Partizana je bio Lendejl sa 23 poena, pratio ga je Janković sa 12, a Renfro je odao 10.

S druge strane Džekson je ubacio 19, Kol 14, a Klark 12.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading