Ludnica i u Španiji: Preokret, spektakl, skandal - Barsa bolja od Reala!

Autor:

Sport

17.02.2019

20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Barselone odbranili su trofej Kupa kralja u spektakularnom finalu sa Realom. Barselona je pobedila najvećeg rivala 94:93 posle nestvarne završnice u Madridu.

RepublikaFoto: twitter.com/FCBbasket
Aleksandar Pešić

Junak je postao Ante Tomić koji je sekund pre kraja položio loptu na drugi obruč, a Entoni Renfold blokirao šut nakon što je lopta dotakla tablu, pa je koš priznat.

Prethodno je Barselona nadoknadila 17 poena zaostatka iz treće četvrtine, bila na korak od pobede, ali je Serhio Ljulj sjajnim šutem u poslednjoj sekundi doneo produžetak.

Usledila je žestoka borba u dodatnih pet minuta, a Barsa stiče naizgled nedostižnih 92:87 na 21 sekund pre kraja. 


Rendolf trojkom vraća nadu Realu, ali Singlton kreće u kontru za pobedu. Međutim, sudije nisu svirale faul iako ga je Džejsi Kerol namerno udario u glavu.

S druge strane, Kerol poentira uz dodatno slobodno bacanje i preokreće na 93:92 na četiri sekunde pre kraja. 

Tu nije bio kraj drami, Tomić uspeva sekunde pre kraja da donese koš na pomenuti način, a onda je Ljulj zamalo šokirao Katalonce. 

Gađao je sa svoje polovine terena, pogodio je obruč, ali nije imao sreće. Svetislav Pešić doneo je Barseloni 25. trofej Kupa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading