"Oskar" izmakao iz ruku Jokiću i Dončiću

Autor:

Sport

05.03.2019

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadali smo se da bi zvezda Denvera Nikola Jokić mogao da bude proglašen za najboljeg košarkaša u Evropi za 2018. godinu u izboru čuvenog italijanskog lista "Gazeta delo sport", međutim njemu, kao i mladom Luki Dončiću ovo prizanje je promaklo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Novinari uglednog italijanskog lista su odlučili da popularnog "Oskara" prvi put dodele naturalizovanom Grku iz Milvoki Baksa Janisu Adetokumbu, koji u poslednjih nekoliko sezona dominira u dresu ovog kluba.

Atraktivnom košarkašu poznatom pod nadimkom Zver ovo je prvo priznanje, osvojio je 134 poena i bio ispred drugoplasiranog Dončića sa 129, dok je na trećem mestu završio Jokić sa skormnih 62 poena. 

Rekorderi po broju osvojenih "Oskara" su Arvidas Sabonis i Dirk Novicki sa šest, Toni Kukoč sa pet, te Dražen Petrović i Po Gasol sa četiri, dok su ovo laskavo prizanje od srpskih košarkaša uzimali Dražen Dalipagić (1980), Dragan Kićanović (1981. i 1982), Predrag Stojaković (2001) i Miloš Teodosić (2016).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading