Partizan odbranom slomio Igokeu!

Autor:

Sport

09.03.2019

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana ostvarili su pobedu nad Igokeom rezultatom 67:57 u 21. kolu ABA lige.

RepublikaFoto: Starsport

Veliki broj promašaja za tri poena obeležio je prvo poluvreme u dvorani "Aleksandar Nikolić" pred oko 4.000 navijača, pošto su crno-beli imali 1 od 12 van linije 6,75, dok su gosti iz Laktaša bili bez pogotka za tri poena u prvom delu igre iz 11 šuteva. 

Generalno veoma čvrsto prvo poluvreme na mali broj poena, u kojem se Partizan bolje snašao i nakon prvih 20 minuta izabranici Andree Trinkijerija imali su +8. 


Drugo poluvreme donelo nam je znatno kvalitetniju košarku, ali je sve vreme domaća ekipa držala odstojanje koje je bilo ugroženo samo početkom treće deonice kada se Igokea spustila na -2. Trinkijeri je podelio minutažu igračima, tako da niko nije igrao preko 28 minuta, a svi igrači su dobili priliku. 

Partizan je u poslednjoj deonici i definitivno slomio otpor gostiju. U jednom trenutku je bilo maksimalnih +16, da bi crno-beli dozvolili blagi pad u igri koji na kraju nije uticao na rezultat. 
 

 


U ekipi Andree Trinkijerija fantastičan meč odigrao je ponovo Džok Lendejl koji je upisao dabl-dabl učinak sa 17 poena i 11 skokova. Pratili su ga Đorđe Gagić sa 9 poena, odnosno Markus Pejdž i Amar Gegić sa po 8 poena.  

Kod Igokee najraspoloženiji je bio Sava Lešić sa 16 poena, dok je talentovani Dalibor Ilić upisao 13 poena. 

 

 



Nakon ove pobede Partizan ima učinak od 14 pobeda i 7 poraza i najverovatnije će regularni deo sezone završiti na četvrtoj poziciji, dok Igokea ima skor od 7 pobeda i 14 poraza.  

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading