Kalates srušio CSKA trojkom sa "parkinga", Fenerbahče savladao Barsu posle velikog preokreta!

Autor:

Sport

15.03.2019

19:49 >> 20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veoma uzbudljivo bilo je u 26. kolu Evrolige - Panateneikos je savladao CSKA u gostima rezultatom 78:77 trojkom za pobedu Nika Kalatesa, dok je Fenerbahče pobedio Barselonu nakon velikog preokreta rezultatom 88:82.

RepublikaFoto: isnatgram.com/ncalathes

CSKA - PANATENEIKOS


Panateneikos se nalazi u odličnoj formi u poslednje vreme, Rik Pitino je uspeo da nametne svoj stil igre, i to se i te kako oseti na rezultatima. Bili su autsajderi na gostovanju u Moskvi, sve vreme su zaostajali za domaćim timom, ali su na kraju pokazali kvalitet i upornost. 

Veoma važna pobeda za "atinske zelene" došla je nakon trojke sa 8 i po metara Nika Kalatesa, koji je još jednom pokazao da je pravi lider ovog tima. Plejmejker koji ove sezone šutira slabih 27% van linije za tri poena, pogodio je kada je bilo najpotrebnije. Ova pobeda značiće mnogo u borbi za plej-of. 

Početkom drugog poluvremena CSKA je imao dvocifrenu prednost, koju je uspeo da ispusti, ali ovaj poraz na njih neće uticati s obzirom na će gotovo sigurno imati prednost domaćeg terena u plej-ofu.

U ekipi Dimitrisa Itudisa najkorisniji je bio Serhio Rodrigez sa 23 poena (uz 5 izgubljenih lopti), a pratio ga je Kori Higins sa 14 poena i šutom iz igre 3/12. Kajl Hanjs je imao učinak od 8 poena i 9 skokova. 

U pobedničkoj ekipi pomenuti Kalates ubacio je 11 poena i uz to imao čak  9 asistencija, dok je Janis Papapetru imao upisao poen manje i 9 skokova. Dvocifreni učinak imali su  još Dešon Tomas sa 12 poena i Džejms Gist - 11 poena.


FENERBAHČE - BARSELONA


U Istanbulu je viđena sjajna utakmica između Fenera i Barse, koju je na kraju ekipa Željka Obradovića uspela da dobije, iako je imala minus od 13 poena sredinom treće četvrtine. Već na startu meča videlo se da će Fenerbahče imati problema, ali to se donekle i očekivalo, s obzirom da su gotovo izvesno prvi na kraju regularnog dela sezone, a i protivnik je u sjajnoj formi. 

Ono što je bilo na vrhunskom nivou kod domaće ekipe je šut za tri poena, čak 17 pogođenih trojki iz 38 pokušaja (njihov rekord ove sezone). Barsa je većim delom meča kontrolisala ritam, igrali izuzetnu odbranu, ali treba reći da je Svetislav Pešić isključen već na početku meča, te je to svakako bio hednikep za goste. 


Ključnu trojku koja je rešila meč pogodio je Melih Mahmutoglu 22 sekunde pre kraja meča za 84:78, nakon čega "katalonci" nisu uspeli da se oporave. 

U redovima pobedničke ekipe briljirao je Kostas Slukas sa 22 poena i 11 asistencija, Bobi Dikson je ubacio 19 poena (od čega 17 u prvom poluvremenu), dok je Nikolo Meli upisao 13 poena i 5 skokova. 

Kod Barselone bilo je čak petorica košarkaša sa dvocifrenim učinkom. Jaka Blažič je dobio šansu i odigrao jako dobar meč ubacivši 15 poena za samo 21 minut na parketu. Ante Tomić i Kris Singlton ubacili su po 12, Kajl Kjurik 11, a Viktor Klaver 10 poena. 

TABELA

Fenerbahče ima učinak od 19 pobeda i 4 poraza, CSKA je na skoru 20-6, Panateneikos ima 13-13, dok Barselona ima 15-11.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading