Zvezda slomila Partizan nakon PRODUŽETKA u SPEKTAKULARNOJ utakmici za vođstvo od 1:0 u seriji!

Autor:

Sport

23.03.2019

17:56 >> 20:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan sa 106:101 posle produžetka u prvoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige. Tok utakmice mogli ste uživo da pratite na našem portalu "Republika".

RepublikaFoto: Starsport
Branko Lazić i Vanja Marinković

Spektakularna utakmica viđena je dvorani "Aleksandar Nikolić", u kojoj su crveno-beli nakon produžetka uspeli da ostvare trijumf i povedu sa 1:0 u seriji. Drama je bila na vrhuncu, bezbroj preokreta viđen je tokom meča. I jedni i drugi u pojedinim trenucima imali su dvocifrenu prednost.

Naredna utakmica u ovoj seriji igra se 30. marta u 19 časova, kada će Partizan biti domaćin.

Mnogo taktičkih novina viđeno je na obe strane parketa. Milan Tomić i Andrea Trinkijeri igrali su "partiju šaha" u vreloj atmosferi "Pionira". Crveno-beli su bolje otvorili meč i već u prvoj stigli do dvocifrene prednosti nakon što su svoj ritam pronašli Bili Beron i Kej Si Rivers. Obojica su pogodili nekoliko teških šuteva i u tim trenucima Partizan nije imao odgovor.


Zvezda je izgledala dominantnije sve do polovine druge četvrtine, kada se Partizan probudio i trojkama Aleksa Renfroa i Bandže Sija, u potpunosti istopio prednost aktuelnog prvaka Srbije. Blistao je Vanja Marinković tokom celog meča, pronašao je ritam i na kraju sasuo ukupno 20 poena (4 trojke). 

Na startu drugog poluvremena crno-beli su preuzeli vođstvo i konstantno ga uvećavali. Mučila se tada Zvezda da u napadu pronađe ritam. Međutim, onda su se pojavili Dejan Davidovac i Filip Čović koji su dali energiju crveno-belima i snagu za preokret. Ušlo se u neizvesnu završnicu u kojoj je Partizan nakon trojke Marinkovića prišao na minus jedan, 20-ak sekundi pre kraja. Zvezda je vodila 85:83, a loptu u ruke uzeo je Renfro koji je sjajnim prodorom izborio produžetak. 

U dodatnih pet minuta ređao se koš za košem, sve do poslednjeg minuta. Tada je Bili Beron postigao ključne poene nakon prodora uz nesportski faul Đorđa Gagića. Ne samo da je realizovao dodatno bacanje, već je poentirao i iz narednog napada. Od toga Partizan nije mogao da se oporavi. Zvezda vodi sa 1:0 u seriji. 

U redovima pobedničke ekipe apsolutni igrač utakmice bio je Bili Beron koji je postigao 23 poena (4/5 za tri poena). Pored njega sjajnu partiju odigrali su Filip Čović sa 16 poena i 9 asistencija i Dejan Davidovac sa 18 poena i 6 skokova. 

Kada je reč o ekipi Andree Trinkijerija - Marinković je ubacio 20 poena, Džok Lendejl dodao je 17, dok je Aleks Renfro ostvario učinak od 14 poena i 8 asistencija.
RepublikaFoto: Starsport
Tekst potpisa

Zvezda - Partizan 106:101 (21:11, 15:24, 24:28, 25:22, 21:16).

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Gledalaca: 5.989. Sudije: Ilija Belošević, Damir Javor, Tomislav Hordov.

Zvezda: Regland 6, Čović 16, Perperoglu 4, Davidovac 18, Lazić 5, Faje 2, Beron 23, Dobrić 8, Simanić, Rivers 12, Cirbes 6, Odžo 6.

Partizan: N. Janković 8, Pejdž 3, Si 9, Marinković 20, Jaramaz 1, Veličković 11, Zagorac 12, Renfro 14, S. Janković 4, Lendejl 17, Gagić, Nikolić 4.
 

RepublikaFoto: Starsport

TOK MEČA

PRODUŽECI - rezultat 21:16

101:96 - Bili Beron je pogodio dva slobodna bacanja nakon nesportskog faula Đorđa Gagića, a iz sledećeg napada polaganjem doneo odlučujuće poene crveno-belima.

96:96 - Sjajna sekvenca Radeta Zagorca. Krilo Partizana je najpre odlično poentirao pored Cirbesa, da bi potom pogodio trojku sa sedam metara.

94:91 - Čović i Davidovac sada sami nose Zvezdu u produžetku. Ponovo je poentirao pod faulom Davidovac koji izrasta u najboljeg igrača domačih na ovom susretu.

89:89 - I jedni i drugi su bili precizni na startu dodatnih pet minuta.
 

RepublikaFoto: Starsport

ČETVRTA ČETVRTINA - rezultat 25:22

PRODUŽECI - Kej Si Rivers je promašio šut za pobedu, idemo u produžetak!

85:85 -
Čović je imao dva bacanja na +1 za svoju ekipu, prvo je promašio, drugo pogodio. Napad za produžetak imao je Renfro, izvršeno je preuzimanje i sjajnom promenom prošao je Odža i poentirao tri sekunde pre kraja.

84:83 - Dva bacanja realizovao je Davidovac, a onda 25 sekundi pre kraja utakmice, Vanja Marinković vraća Partizan u život, trojkom iz kornera. Njegov 23. poen!

82:80 - Aleks Renfro postigao je poene sa linije penala, a u narednom napadu Davidovac je postigao nove poene nakon floutera. 

80:78 - Dejan Davidovac bio je aktivan na ofanzivnom skoku i pod košem postigao poene za vođstvo Zvezde.

78:78 - Sjajna akcija Partizana i novo izjednačenje. Nikola Janković je poentirao pod košem i postigao četvrti poen.

78:76 - Novica Veličković je završio meč zbog povrede zgloba, dobio je nezgodan udarac u jednom duelu. Nakon toga nesportski faul dosuđen je Aleksu Renfrou, nakon što je udario Davidovca po ruci.

77:76 - Bandža Si je iskoristio oba slobodna bacanja i u potpunosti vratio egal. Nova neizvesna završnica je pred nama.

77:74 - Čović je još jednom sjajnim prodorom potvrdio da igra utakmicu sezone, a već u narednom napadu nakon sjajnog protoka lopte, Vanja Marinković je postigao novu trojku i svoj 20. poen.

75:70 - Dobar pik en rol odigrali su Čović i Cirbes, nekadašnji plejmejker FMP-a je pronašao Nemca koji je pogodio pod faulom Lendejla. Čoviću je to bila sedma asistencija na meču.

72:68 - Lendejl je pogodio dva slobodna bacanja, a Bili Beron je u narednom napadu pogodio tešku trojku preko ruke, tek što se vratio na parket.

68:66 - Novica Veličković pogodio je trojku od tablu i prekinuo veliku seriju domaće ekipe. Veličkoviću je ovo tek treća trojka u sezoni.

68:63 - Seriju 8:0 kompletirao je Čović kaznivši defanzivce Partizana koji su mu išli "ispod bloka". Rezervni plejmejker Zvezde je pogodio trojku.

65:63 - Rafalna paljba u ovim trenucima Ognjena Dobrića, koji je ponovo pogodio trojku i vezao osam poena. Crvena zvezda ponovo vodi.

62:63 - Dobrić je postigao pet vezanih poena i u potpunosti vratio Zvezdu u igri na početku poslednje četvrtine.

RepublikaFoto: Starsport

TREĆA ČETVRTINA - rezultat 24:28

60:63 -
Izuzetan pogodak za tri poena postigao je Ognjen Dobrić u poslednjoj sekundi treće četvrtine i tako prepolovio prednost Partizana.

57:63 - Vanja Marinković je iz teške pozicije pogodio trojku sa 8 i po metara 25 sekundi pre kraja treće deonice i na taj način vratio osetljiviju prednost gostujućem sastavu.

57:59 - Crvena zvezda se u potpunosti vratila u meč drugom vezanom trojkom Davidovca.

54:59 - Sjajnu akciju crveno-belih krunisao je Dejan Davidovac pogotkom za tri poena iz levog kornera, što je primoralo Andreu Trinkijerija da zatraži tajmaut.

51:58 - Čović je vezao šest poena i svojim pogocima održava svoj tim u igri. Ovoga puta poentirao je iz igre.

48:56 - Elegantno je Stefan Janković pogodio u padu i prekinuo mini-seriju izabranika Milana Tomića, koji u ovim trenucima poene pronalaze sa linije penala.

48:54 - Ponovo je Čović probio i iznudio dva slobodna bacanja. Još jednom je oba puta bio precizan i na taj način smanji prednost Partizana.

46:54 - Nikola Janković je nakon lepe akcije poentirao pod košem i doneo crno-belima +10, da bih Filip Čović u narednom napadu iskoristio oba slobodna bacanja.

44:52 - Ponovo Vanja Marinković preuzima stvari u svoje ruke. Pogodio je tešku trojku preko ruke, a u narednom napadu na drugoj strani, Majk Cirbes je poentirao pod faulom. 

41:49 - Nekoliko vezanih napada bez postignutih poena prekinuo je Vanja Marinković atraktivnim zakucavanjem u kontranapadu nakon dodavanja Veličkovića, crno-beli ponovo na maksimalnih +8.

39:45 - Novica Veličković je pogodio trojku i doneo ekipi Andree Trinkijerija maksimalnih +6, što je primoralo Milana Tomića da zatraži tajmaut.

39:42 - Crno-beli su se definitivno raspucali i imaju bolja rešenja u napadu u ovim trenucima. Aleks Renfro je prodorom stigao do svojih prvih poena iz igre.

39:40 - Branko Lazić je pogodio iz driblinga za tri poena, dok je Vanja Marinković još jednim dobrim prodorom vratio prednost crno-belima. 

36:38 - Džok Lendejl je iskoristio visinsku prednost u reketu nad Brankom Lazićem i pogodio uz faul za prvo vođstvo Partizana na utakmici. 

RepublikaFoto: Starsport
Stratos Perperoglu i Džok Lendejl

DRUGA ČETVRTINA - rezultat 15:24

36:35 -
Bandža Si je pogodio svoju prvu trojku na utakmici iz kornera i u finišu prvog poluvremena u potpunosti vratio u život svoj tim.

36:32 - Beron je ponovo pokazao kakav šut poseduje i pogodio je svoju treću trojku na meču. U narednom napadu Novica Veličković je poentirao iz reketa nakon dobre igre leđima.

33:30 - Marinković je sjajno probio i pogodio pod faulom Odža. Realizovao je i dodatno bacanje.

33:27 - Branko Lazić je probio i iznudio dva penala. Oba je realizovao i na taj način prekinuo mini-seriju Partizana.

31:27 - Partizan ponovo u igri. Renfro je pogodio šut za tri poena, a već u narednom napadu crno-beli su došli do serije od 5:0, nakon što je Nikola Janković bio aktivan na ofanzivnom skoku i postigao poene.

30:22 - Majkl Odžo je snažnim zakucavanjem doneo Zvezdi maksimalnih +11 na tri i po minuta do kraja prvog poluvremena, da bi odmah u narednom napadu Rade Zagorac pogodio za tri poena i postigao svoje prve poene na meču.

28:18 - Rivers je ponovo pokazao kakav kvalitet poseduje i pogotkom sa distance vratio crveno-belima dvocifrenu prednost. Postao je i prvi igrač sa dvocifrenim učinkom, ima 11 poena.

26:18 - Džok Lendejl je fauliran pod košem od strane Majka Cirbesa, a Australijanac je oba puta bio precizan sa linije penala.

26:16 - Nova trojka za Crvenu zvezdu, ponovo Rivers, kome je to već 9. poen na utakmici.

21:16 - Partizan je dobro započeo drugu deonicu, trojkom Alekseja Nikolića, da bi potom Lendejl doneo svom timu mini-seriju od 5:0.

RepublikaFoto: Starsport
Rivers se raspucao u finišu prve četvrtine!

PRVA ČETVRTINA - rezultat 21:11

21:11 - Pejdž je faulirao Riversa na šutu za tri poena, sekundu pre kraja prve četvrtine i tako poklonio Zvezdinom novajliji tri slobodnja bacanja. Iskusni bek je dva puta bio precizan i doneo svom timu maksimalnih +10

19:11 - Kej Si Rivers je demonstrirao dobru leđnu tehniku i postigao poene, da bi potom Markus Pejdž napravio nekoliko nespretnih poteza u odbrani. 

15:9 - Regland je poentirao nakon prodora, dok je Bandža Si postigao poene sa linije slobodnih bacanja.

13:5 - Markus Pejdž je prekinuo seriju Zvezde pogotkom za tri poena, dok je već u narednom napadu Beron nastavio svoju seriju, ovoga puta pogotkom za dva poena.

11:2 - Bandža Si je nagazio aut-liniju, a Zvezda je ponovo kaznila crno-bele sa trojkom, ponovo Beron. Ovoga puta nakon sjajne izlazne kretnje. Serija 9:0 za domaći tim.

8:2 - Bili Beron je nakon sjajnog step beka pogodio za tri poena.

5:2 - Usledilo je nekoliko loših napada na obe strane, a Majk Odžo je nakon faula pogodio jedno od dva slobodna bacanja. Mohamed Faje je pokupio ofanzivni skok nakon promašaja Lazića za tri poena i postigao svoje prve poene.

2:2 -  Obe ekipe ušle su stegnuto u meč, a uvodne poene na utakmici postigao je Džo Regland sa poludistance, da bi odmah u narednom napadu prve poene za crno-bele postigao Veličković pod faulom. 

RepublikaFoto: Starsport
Pun "Pionir" obojen u crveno-bele boje.

UOČI MEČA

Ovo će biti četvrtini večiti derbi ove sezone. Crvena zvezda je pobedila u prvoj utakmici u sezoni kao gost rezultatom 77:71 odigranoj krajem novembra prošle godine. Drugi susret dobio je Partizan sredinom februara u finalu Kupa Radivoja Koraća rezultatom 76:74, dok je poslednji meč dobila ekipa Milana Tomića rezultatom 70:68, takođe u izuzetno neizvesnoj završnici. 

Crvena zvezda je ligaški deo završila na prvoj poziciji sa učinkom od 21 pobede i jednog poraza, dok je Partizan bio četvrti sa skorom 14-8. Izabranici Milana Tomića ove sezone u ABA ligi prosečno beleže 85,2 poena po meču, dok ekipa Andree Trinkijerija postiže 80,8 poena po utakmici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading