EVROLIGA I FIBA UPOZORENI NA KRIMINALNE RADNJE Budućnost želi ponovo da ukrade ABA titulu

Autor:

Sport

04.04.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budućnost, uz pomoć korupcijskih spekulacija, mogla bi da se ponovo domogne trofeja u ABA ligi, stoji u dopisu koji su dobili čelnici Evrolige i FIBA, prenosi crnogorski portal Borba.me. U srcu afere je prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu, uz aluziju da titulom želi da progura Podgoričane u elitno takmičenje.

RepublikaFoto: Starsport
Erl Klark i Nemanja Gordić

- Misterioznost, bizarnost i beskrupuloznost nedavne posete kontroverznog Ðordija Bertomeua Budućnosti ogleda se u činjenici što se ona odigrala u jeku sezone u Evroligi, u kojoj se Budućnost takmiči. Dobro je poznato negodovanje stručne javnosti povodom prošlogodišnjih koruptivnih radnji i neregularnosti u ABA ligi, kada je Budućnost na krajnje špekulantski i kriminalan način, zahvaljujući korumpiranim sudijama, uspela da "osvoji", odnosno ukrade titulu. Na osnovu nje je stekla pravo da igra u Evroligi - stoji u dopisu koji je uputila organizacija MAS-MC LLOYD.

Kako se navodi, u pomenute priče o kriminalnim radnjama u Crnoj Gori uvučen je i sam državni vrh.

- O tome je EU zvanično informisana i već se ograđuje od takvog režima i države. Jedino se još Bartomeu ne ograđuje od korupcijske apanaže koju mu velikodušno doturaju sadašnji crnogorski velikaši i aktuelni oligarsi. On uporno protežira Budućnost, a sve sa ciljem kako bi je, kao i prošle godine, ugurao u Evroligu - dodaje se u pismu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading