Jokić: Možda smo se uplašili poraza!

Autor:

Sport

11.04.2019

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denvera zabeležili su pobedu nad Minesotom od 99:95 kojom su ujedno obezbedili i drugo mesto na Zapadu uoči početka plej-ofa

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić i Rudi Gober

Nikola Jokić je odigrao još jednu odličnu utakmicu, postigao je ukupno 29 poena za 37 minuta uz 14 skokova, dve asistencije i tri ukradene lopte.

Nagetsi su još jednom pokazali da imaju jake nerve. Zaostatak od 11 poena na četiri minuta pre kraja pretvorili su u pobedu, a Jokiću ruka nije zadrhtala sa linije slobodnih bacanja.

- Nismo se predavali. Možda smo se jednostavno probudili na vreme. Ne znam. Možda smo se uplašili da ćemo izgubiti utakmicu. Znali smo da se borimo za pozicije u plej-ofu, za to mesto drugog nosioca. Naravno da je svima laknulo posle pobede, ali nije moglo da bude opuštanja - rekao je Jokić po završetku meča.

Tako je Denver obezbedio plej-of seriju sa sedmoplasiranim San Antonijom.

- Mislim da su momci shvatli kakav je ulog i zato su se borili za tu poziciju drugog nosica. Bilo je lepo videti kako se bore. Nismo smeli sebi da dozvolimo da dođemo u poziciju da meč nije rešen do tih poslednjih tri ili četiri minuta. Bila je to izuzetno važna pobeda za kraj regularnog dela sezone - rekao je trener Denvera Majkl Maloun.

Plej-of je za ovaj tim Denvera potpuno nova teritorija. Jokić priznaje da će uživati u mečlevima koji slede uskoro.

- Plej-of je nova stvar za nas, za mene uopšte. Videćemo šta će biti, ovo je košarka. Imamo teškog protivnika u San Antoniju. Imaćemo sutra sastanak gde ćemo ih detaljno analizirati i pričati o svemu vezanom za te mečeve. Moramo jednostavno da budemo spremni - izjavio je Jokić.

Srpski centar je dodao i da veruje da će tim nastaviti sa dobrim igrama i u doigravanju.

- Uzbuđen sam zbog plej-ofa. Sama činjenica da smo u njemu je nešto posebno. Kada se setim svega što smo prošli u poslednje dve ili tri godine, pomislim kako je zaista je lepo biti u doigravanju.

Prednost domaćeg terena je obezbeđena, tako da i to neće biti bez značaja.

- Imaćemo nekoliko dana odmora, da prikupimo energiju, da se speremimo za utakmice. Imamo najbolji skjor kada smo domaćini, to je nešto što može mnogo da nam znači i u plej-ofu - zaključio je Jokić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading