Donete važne odluke na sednici UO KK Partizan

Autor:

Sport

11.04.2019

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U četvrtak je održana sednica Upravnog odbora KK Partizan na kojoj je doneto nekoliko važnih odluka.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Ostoja Mijailović

Objavljeno je da je usvojen izveštaj sportskog direktora, kao i plan rada, odnosno zaduženja članova Upravnog odbora u narednom periodu.

Sportski direktor Nikola Lončar podneo je izveštaj o dosadašnjem toku sezone, posle čega je konstatovano da su osvajanjem Kupa „Radivoj Korać“ i plasmanom u polufinale ABA j.t.d. lige, ostvarena dva od tri takmičarska cilja u dosadašnjem toku sezone ostvareni. U odnosu na postavljene ciljeve, izostao je plasman u Top 8, 7Days Evrokupa, koji je crno-belima izmakao u poslednjoj sekundi utakmice protiv Ritasa.

Svi članovi Upravnog odbora, dali su podršku radu sportskog sektora i ambiciji da se u predstojećoj Superligi Srbije, Partizan bori za trofej.

RepublikaFoto: Starsport
Rade Zagorac i Bili Beron

Što se tiče finansija, klub je do sada isplatio oko 1 milion evra, čime je uz veliki broj smanjenja potraživanja od strane poverilaca, dug Partizana smanjen za 2 miliona evra.

Pred članove Upravnog odbora i operativni menadžment kluba, postavljen je zadatak formiranja finansijske konstrukcije za sezonu 2019/20. Nakon završetka takmičarske sezone, sportski sektor će Upravnom odboru predstaviti potrebe prvog tima, čijim bi se zadovoljenjem tim učinio konkurentnijim u borbi za osvajanje ABA lige, odnosno plasman u Evroligu posle nekoliko sezona neigranje u najjačem evropskom klupskom košarkaškom takmičenju.

Članovi Upravnog odbora su u skladu sa svojim ekspertizama podelili zaduženja sa ciljem da klub u narednom periodu ojačaju na svim poljima.

- Naredni koraci kluba su rad na daljoj stabilizaciji, puna podrška radu sportskog sektora i preduzimanje svih neophodnih koraka za ostvarenje glavnog cilja, povratak Partizana u Evroligu - izjavio je nakon sednice UO, predsednik Partizana NIS, Ostoja Mijailović.

Naredna sednica UO KK Partizan NIS zakazana je za kraj juna 2019. godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading