Partizan ne odustaje od Evrolige! Tri tačke koje čine Mijailovića optimistom

Autor:

Sport

16.04.2019

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović je po završetku polufinalne serije plej-ofa ABA lige najavio da će crno-beli aplicirati za specijalnu pozivnicu Evrolige za sezonu 2019/2020.

RepublikaFoto: Starsport
Ostoja Mijailović

- Pre nego što se završilo polufinale ABA lige najavio sam da, ako ne budemo prvi u regionalnog takmičenja, da ćemo se boriti za "vajld kartu". Mi smo se i prošle godine borili za "vajld kartu" Evrokupa, svima je bilo nemoguće, ali je na kraju ispalo moguće - rekao je Mijailović za B92.

Prvi čovek nekadašnjeg šampiona Evrope je naglasio da je nekoliko preduslova za dobijanje vajl-karda Partizan ispunio.

- Evroligi su važne tri stvari: 1. Istorija kluba, koju Partizan nesporno ima; 2. Publika koju je Partizan ove godine vratio u punoj meri, pokazao je da može biti dobar partner Evroligi; 3. Finansijska konsolidacija koju smo mi i u velikoj meri sproveli u klubu. Partizan je jedan od retkih klubova koji je u proteklih 20 meseci, od kada sam u klubu, primio sve plate. Evropski velikani koji se sada takmiče u Evroligi kasne po tri plate. Gledamo da ispoštujemo i poverioce i sigurno da ćemo se boriti za Evroligu. Da li ćemo u tome uspeti, ne zavisi samo od nas. Velika je konkurencija, mnogo je velikih kluba širom Evrope.

RepublikaFoto: republika
"Grobari"

Partizan je krenuo u ofanzivu na Evroligu, a u Humskoj smatraju da su najjači kanddat zbog slavne istorije i sjajne podrške navijača. Takođe, Miško Ražnatović je najavio da bi ABA liga mogla da dobije još jedno mesto u elitnom rangu. Ipak, u Partizanu su svesni da će krajnju odluku doneti čelnici Evrolige.

- Već smo krenuli u aktivnost, a da li ćemo se izboriti to ne zavisi samo od nas. Zavisiće od Evrolige i procene njihovog borda. Znamo da su u prethodnih nekoliko godina ekipe koje su dobijale "vajld kard" bile potpuno autsajderi. U smisli posete, finansija, rezultata. Partizan je dokazan, igrao je više puta fajnal/for, bio je i šampion Evrope, petnaest godina smo učestvovali u Evroligi. Za Partizan znaju, ne samo u Evropi, već i na svetu. Mislim da bi bilo fer da nas i pošteno da nas razmatraju kao ozbiljnog kandidata.

- Na kraju neka odluče šta je najbolje za njih. Gledano košarkaški, gledano istorijski, trebalo bi da dobijemo. Pola evropskih klubova vode srpski treneri, ili su naši treneri u stručnim štabovima. To govori koliko je Srbija, a onda zemlje u regionu, posvećena košarci. Miško Ražnatović ima iskrenu nameru da mi imamo dva predstavnika. Ali moramo da radimo na infrastrukturi, koja zahteva vreme, ali i pravilne korake. Napravite deset dobrih koraka, ali onda mala sitnica može da vas vrati na početak - dodao je Ostoja Mijailović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading