"METLA": Boston Seltiksi prvi polufinalisti plej-ofa NBA lige!

Autor:

Sport

21.04.2019

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Boston Seltiksa pobedili su Indijana Pejserse u četvrtom meču prve runde plej-ofa Istoka rezultatom 110:106.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Markus Moris

Seltiksi su pobedili po četvrti put u nizu protivnike iz Indijane i maksimalnim rezultatom se plasirali u polufinale istočne konferencije.

Serija između Pejsersa i Seltiksa prva je koja je završena tokom ovogodišnjeg plej-ofa, a jedina uz Hjuston – Juta i Milvoki – Detroit koja može da se završi sa 4-0.

Indijana je u ovom meču pružila najveći otpor i bila u igri sve do samog kraja. Oni su i u prethodnom meču kod kuće imali prednost od 91:89, a onda dopustili rivalu da napravi seriju od 10:0.

U ovom duelu Boston je krajem četvrte četvrtine poveo sa 10 razlike, a Indijana je do kraja samo uspela da ublaži poraz pred završetak sezone.

Najefikasniji kod pobednika bio je rezervista Gordon Hejvord sa 20 poena. Džejson Tejtum se istakao sa 18 poena i osam skokova, a Al Horford je upisao 14 poena uz 12 skokova, ali i veoma loših 4/19 iz igre. Kajri Irving je imao isti broj poena ko centar Bostona, uz sedam uspešnih dodavanja.

Na drugoj strani ponovo najbolji bio je Bojan Bogdanović sa 22 poena i osam uhvaćenih lopti. Poen manje dodao je Tajrik Evans, dok je 19 imao Deren Kolison.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading