EVROLIGA: Efes deklasirao Pešićevu Barsu - CSKA brejkom stigao na korak od F4!

Autor: Sportklub, Republika

Sport

24.04.2019

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Anadolu Efesa deklasirali su Barselonu na gostovanju u trećoj utakmici rezultatom 102:68, dok je CSKA takođe napravio brejk protiv Baskonije pobedivši 84:77 i tako poveo sa 2:1 u seriji.

RepublikaFoto: Starsport
Ilustracija

Sam početak utakmice nije nagoveštavao takav rasplet i ubedljiv poraz izabranika Svetislava Pešića, ali su gosti iz Istanbula u drugom periodu uspeli da se odvoje. 


Barselona nijednog trenutka nije uspela da povede, a Efes je bez problema kontrolisao utakmicu, a prelomio ju je serijom 17:0 od 26. minuta. Prednost gostiju je u jednom trenutku iznosila i 38 poena, u 37. minutu, a katalonski klub je samo minimalno uspeo da je ublaži u samom finišu.

Šestorica igrača Efesa imala su dvocifreni učinak, a među njima se istakao Šejn Larkin sa 30 poena. Srpski košarkaš Vasilije Micić dodao je 14 poena i šest skokova, dok je Hrvat Krunoslav Simon imao 11 poena i osam asistencija.

Na drugoj strani, Adam Hanga je upisao 13 poena, hrvatski košarkap Ante Tomić je imao 11 poena, a Slovenac Jaka Blažič tri.

‚Armejci‘ su odlično počeli utakmicu Vitoriji, pre svega zahvaljujući odličnom šutu za tri poena, pa su vodili sa čak 13 poena razlike. 


U drugom poluvremenu Baskonija je zaigrala bolju odbranu, ekipa je bila borbenija, a osim poena Vensana Poarijea, rasoložen je bio i Johanes Fohtman. 



U poslednjoj četvrtini domaćin je čak uspeo i da povede, ali je onda proradio Nando de Kolo koji je u poslednjoj deonici ubacio 14 poena. Problem za Baskoniju je bio takođe što su poslednjih šest minuta postigli samo tri poena iz igre.

Najbolji kod CSKA bio je De Kolo sa 28 poena, na drugoj strani istakao se Poarije sa 19.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading