Pol Pirs uporedio Jokića sa Lerijem Birdom!

Autor: B92, Republika

Sport

02.05.2019

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni košarkaš Pol Pirs istakao je da ga srpski centar Nikola Jokić podseća na čuvenog igrača Lerija Birda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić u duelu sa Enesom Kanterom

Blejzersi su u noći između srede i četvrtka savladali Nagetse i izjednačili na 1-1, a posle prvog duela Pol Milsap je Jokića uporedio sa najboljim kvoterbekom svih vremena – Tomom Brejdijem.

- Jokić je u stanju da odlično čita igru. On je kao kvoterbek! Za mene je kao Tom Brejdi, uvek će biti u stanju da predvidi igru i da vas pronađe. Uspeva mu to od početka karijere. Neverovatan je - izjavio je Milsap.

Ovu izjavu komentarisali su u studiju ESPN u emisiji "The Jump", gde je Pirs rekao da mu se ne sviđa poređenje s Brejdijem.

- Ne bih ga poredio sa Tomom Brejdijem, ali bih sa košarkašem na kojeg me mnogo podseća, na Lerija Birda - rekao je Pirs i dodao:

Foto: Tanjug/AP

- Spor i metodičan (sistemski). Ali je tako precizan u svemu što radi. Možda nije poenter kakav je bio Bird, ali ovaj momak radi sve dobro.

Na pitanje voditeljke Rejčel Nikols – "Da li je Jokić najbolji košarkaš u ovoj seriji?" – Pirs kaže:

- On je najdominantniji košarkaš u ovoj seriji. Dejm je bolji poenter, ali kada pogledate statistiku Jokića... Svake noći može da ostvari tripl-dabl. Ako to sve pogledamo, on je najbolji košarkaš u ovom duelu.

Srpski košarkaš je u drugom meču imao učinak od 16 poena, 14 skokova i sedam asistencija, ali su Nagetsi odigrali najlošiju utakmicu u plej-ofu ove sezone i nisu uspeli da izbegnu poraz.

Serija se sada seli u Oregon gde će Portland pred domaćom publikom imati dve utakmice i priliku da se približe finalu Zapada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading