Bivši košarkaš Panatinaikosa velika želja Crvene zvezde!

Autor:

Sport

03.05.2019

08:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde vratili su se posle jednogodišnje pauze u Evroligu. Ekipa sa Malog Kalemegdana posle pobede protiv podgoričke Budućnosti igraće najelitnije takmičenje, a već su počela da se pojavljuju imena potencijalnih pojačanja

RepublikaFoto: Starsport
Ponovo u Evroligi... Košarkaši Crvene zvezde

Ekipa Milana Tomića mogla bi da pre nego što se i zvanično okonča sezone u Superligi Srbije dobije pojačanje na poziciji trojke. U pitanju je nekadašnji igrač Panatinaikosa Vlado Janković koga navijači Zvezde pamte iz sezone 2014/15 kada je momak sa srpko-grčim državljanstvom igrao protiv crveno-belih u Evroligi.

Janković ima 29 godina, a visok je 202 cm. Trenutno je član grčkog prvoligaša Holargosa u kom je imao jako dobru sezonu gde je prosečno beležio 13,7 poena, 2,5 asistencija, odnsono 5,5 skokova po meču.

Prethodne sezone dovođen je u vezu sa crveno-belima, ali tada nije došlo do saradnje pa je osvajač četiri medalje sa evropskih i svetskim prvenstava sa mlađim selekcijama Grčke ostao u državi u kojoj se i proslavio.

Stariji ljubitelji košarke sigurno pamte njegovog oca, čuvenog košarkaša Crvene zvezde Bobana Jankovića koji je ostavio veliki trag u crveno-belom dresu. Mnogi će ga pamtiti po takmici grčkog prvenstva protiv Panatinaikosa 29. aprila 1993. godine u sekundi je promenio sopstveni život. Iznerviran jednom sudijskom odlukom, udario je glavom u konstrukciju koša, povredio kičmu i ostao doživotno vezan za invalidska kolica. Preminuo je 2006. godine nakon srčanog udara.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading