Prvi put u istoriji: Rekonstrukcija hale "Aleksandar Nikolić"

Autor:

Sport

05.05.2019

21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hala “Aleksandar Nikolić” u okviru sportskog kompleksa “Pionir” ući će ovog leta u prvu temeljniju rekonstrukciju od kada je izgrađena.

RepublikaFoto: Tanjug/OKSANA TOSKIĆ
Hala "Aleksandar Nikolić" - Nekadašnji "Pionir"

Procenjena vrednost radova iznosi oko 2 miliona evra i neće menjati gabarite objekta, iako prema dokumentaciji podrazumeva značajno povećanje kapaciteta gledališta, sa sadašnjih 6000 na čak 8000 mesta.

Pored novih sedišta i teleskopskih tribina, radovi će obuhvatiti i zamenu parketa, koševa, servis sistema za klimatizaciju, ugradnju novih video ekrana i rezultatskih semafora, kao i osvetljenja i signalnih lampi.

Na objektu će pored toga biti izvedena zamena elektroinstalacija, izolaterski radovi i zamena unutrašnje stolarije, a obuhvaćena je i rekonstrukcija toaleta i VIP loža.

Sportski kompleks “Pionir” otvoren je u maju pre tačno 46 godina, po projektu arhitekata Dragoljuba i Ljiljane Bakić. Kompleks se sastoji iz dve dvorane, velike hale “Aleksandar Nikolić” i manje “Ledene dvorane”, a projekat je 1973. godine realizovao “Energoprojekt” za samo 11 meseci.

U okviru ove investicije planirano je da se na platou ispred sportskog centra postavi i spomenik Aleksandru Nikoliću, košarkaškom stručnjaku po kome je velika hala dobila ime 2016. godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading