Sin Zvezdine legende podgrejao priče: Voleo bih da igram u klubu u kome se moj otac proslavio!

Autor: informer.rs

Sport

04.05.2019

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli su zainteresovani za krilnog igrača grčkog Holargorsa, Vladimir Janković, koji je gotovo čitavu karijeru proveo u Grčkoj. Ono što ide u prilog ovoj priči je da je Zvezda klub u kom se proslavio njegov otac Slobodan Janković.

RepublikaFoto: Tanjug/Tanja Valić
Vladimir Janković pred pragom Crvene zvezde

- Bila bi mi čast da zaigram za klub u kojem se proslavio moj otac- rekao je za "Informer" Vladimir Janković, sin Slobodana Jankovića, legende Crvene zvezde!.

Vladimirov pokojni otac Slobodan nosio je crveno-beli dres u dva navrata, i to od 1980. do 1990. i u sezoni 1991/92. On je 1993. godine kao član Panioniosa doživeo nesreću kada je udario glavom od koš, posle čega je ostao paralizovan od vrata nadole.

Njegov sin je ponikao u Panioniosu, a igrao je još i za Panatinaikos, Valensiju, Aris i Andoru. U Zvezdi smatraju da bi Vladimir mogao da predstavlja pojačanje za narednu sezonu i takmičenje u Evroligi, a on je više nego spreman da dođe u Beograd.

- Naravno da bih voleo da igram u Zvezdi, to je klub u kojem je moj otac stekao ime. Bilo bi lepo kada bih i ja obukao crveno-beli dres, bila bi to velika čast za porodicu Janković. I ja bih to doživeo veoma emotivno, bio bih presrećan - rekao je Janković za "Informer".

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

Iskusni košarkaš ipak ističe da još nije ušao u pregovore sa Zvezdom.

- Nisam imao nikakve kontakte sa Crvenom zvezdom, a i rekao sam agentu da mi ne donosi nikakve ponude dok se sezona ne završi. Trenutno sam u Grčkoj, imam odlične rezultate ovde i ne želim da me nešto dekoncentriše. Hoću na miru da privedem sezonu kraju i onda ću razmišljati o novom klubu - rekao je Janković.

Međutim, on priznaje da su crveno-beli i pre dva meseca bili zainteresovani za njegove usluge.

- Pre nekih dva meseca su me zvali, jer im je bila potrebna pomoć u završnici prvenstva, ali od toga nije bilo ništa. Verovatno su se predomislili - rekao je Janković.

Vladimir je u Grčkoj upoznao i Zvezdinog trenera Milana Tomića.

- Poznajemo se iz perioda dok je on bio u Olimpijakosu. Odličan je trener, znam kako radi, što je veoma važno. Ako budemo sarađivali, nas dvojica ćemo se lako dogovoriti - rekao je Janković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading