Šiptari opet provociraju: KK Priština želi u ABA ligu!

Autor: Večernje novosti, Republika

Sport

11.05.2019

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priština, klub iz istoimenog grada na Kosovu i Metohiji, 2017. godine je iznela nameru da se priključi ABA ligi. Glatko je odbijena. Međutim, kako je predsednik kluba Blerand Stavileci rekao za zagrebačke "Sportske novosti", opet će ovog leta aplicirati za učešće u regionalnom takmičenju, mada je jasno da će se srpski klubovi još jednom odlučno suprotstaviti tome.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

- Još pre dve godine smo uradili šta je od nas zahtevano, pisali smo pisma, pružali informacije, a to ćemo raditi i sada. Osim pisma o namerama, dostavićemo sve neophodne dokumente - rekao je Stavileci.  - Što se nas tiče, mi smo spremni. Narednih dana ćemo povući neke poteze.

Stavileci je rekao da su prilikom razgovora sa ABA ligom, pre dve godine, sve države osnivači izuzev Srbije i BiH imale pozitivan stav povodom ideje da se i Priština priključi....

- Problem je, jasno, politički, jer Partizan i Zvezda sve to gledaju na političkoj osnovi - pokušava Stavileci u celom slučaju, ako ga uopšte ima (jer se ne pita Priština o ulasku u ABA, nego vlasnici lige), da prikaže svoj klub kao žrtvu u pokušajima da ga "ugura" u neko takmičenje u kojem ga, kako je sam rekao, ne želi pola lige.

U Prištini se nadaju da bi eventualni ulazak Olimpijakosa u ligu mogao da utiče na promenu "pravila igre". Ali i tada, prištinski klub bi mogao da konkuriše samo kao klub iz države Srbije, jer u Statutu jasno piše iz kojih zemalja mogu da budu učesnici ABA lige. Tačnije, sadašnji statut ne poznaje Kosovo kao samostalnu zemlju.

A i ako se bude menjao zbog eventualnog ulaska Olimpijakosa, teško je verovati da će Kosovo biti dodato kao samostalna država. Na kraju, nije niko iz "ABA kuće" zvao Prištinu, već se ona nudi da uđe. A ako hoće, valjda je red da poštuje pravila u toj kući. U kojoj je, sigurno, ne žele ni Crvena zvezda, ni Partizan, ni Mega, ni FMP...

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading