Mega deklasirala Tamiš na krilima Bitadzea - Dinamik savladao Novi Pazar na gostovanju!

Autor: Sportklub, Republika

Sport

12.05.2019

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Mega Bemaksa deklasirali su u petom kolu Superlige Srbije ekipu Tamiša rezultatom 102:64, dok je Dinamik u Novom Pazaru savladao istoimeni tim 80:73.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Dejana Milojevića je već posle uvodnih 10 minuta imao dvocifrenu prednost (27:12), a u nastavku meča je samo uvećavao.

Ni u jednom trenutku Tamiš nije uspeo ozbiljnije da ugrozi domaći tim, a jedino je poslednja deonica rezultatski bila ujednačena.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Goga Bitadze sa 20 poena. Pratili su ga Dalibor Ilić sa 14 i Nikola Mišković i Stefan Fundić sa po 10 poena.

U redovima Tamiša istakao se još jednom najbolji igrač tima iz Pančeva Ivan Smiljanić sa 24 poena.

Mega je izbila na vrh tabele sa skorom 4-1, dok je Tamiš treći sa dve pobede i tri poraza.

Košarkaši Dinamika su u Novom Pazaru ostvarili drugi trijumf 80:73 i domaću ekipu ostavili na začelju tabele sa samo jednom pobedom.

Domaća ekipa je u trećem periodu imala maksimalnih 10 poena vuiška (51:41), ali je Dinamik poslednju četvrtinu odigrao mnogo bolje. Ključna je bila serija 11:0 za 75:66 na minut i 33 sekundi pre kraja.

Centar gostiju Đoko Šalić je bio najefikasniji sa 14 poena, Miloš Glišić je dodao jedan manje, a Dušan Kutlešić i Vladimir Veličković po 11. U timu Olivera Popovića prednjačio je Marko Radonjić sa 26 poena (4/11 za tri), dok je Nemanja Krstić upisao 12.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading