(FOTO) ĐORĐEVIĆ OTKRIO: Najveći talenat u Evropi igraće za Srbiju: Sine, čekamo te!

Autor:

Sport

24.05.2019

07:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević sugerisao je da se jedan od najboljih mladih košarkaša Evrope odlučio za igranje za "orlove".

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Đorđević

Mario Nakić, verovatno najtalentovaniji mladi košarkaš u Evropi, prethodnih dana na meti je medija, pošto je uskoro morati da se odluči da li će predstavljati reprezentaciju Srbije, zemlje u kojoj je rođen, reprezentaciju Hrvatske, zemlje porekla njegovog oca, ili neke treće.

17-godišnji Nakić je, ponovo, zapao za oko javnosti dominantnom partijom na Fajnal foru juniorske Evrolige, gde je sa Real Madridom osvojio titulu.

On se posebno istakao u finalu protiv Mega Bemaksa sa 33 poena, 8 skokova i 4 asistencije, uz deset iznuđenih faulova.

Đorđević je na svom Tviter profilu čestitao Nakiću i postavio sliku sa njim, uz opis: "Sve čestitke, sine... Čekamo te", te je stavio zastavu Srbije pored komentara.

Mario je sin Hrvata iz Rijeke Iva Nakića, koji je nakon Cibone 1985. i 1986, postao prvak Evrope i sa Partizanom 1992, što se nije svidelo hrvatskoj javnosti s obzirom da je građanski rat uveliko trajao.

Ovakav komentar Đorđevića može se shvatiti kao potvrda reči selektora reprezentacije Hrvatske Veljka Mršića i potpredsednika KSS Igora Rakočevića, koji su izjavili "da je Mario trenutno bliži igranju za Srbiju".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading