SADA I IZRAELCI ŽELE U ABA: Budućnost hoće da poništi finale protiv Zvezde - Priština se nije javljala!

Autor:

Sport

24.05.2019

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor ABA lige Krešimir Novosel potvrdio je želju grčkih velikana Olimpijakosa i Panatinaikosa da igraju regionalno takmičenje.

RepublikaFoto: Starsport
Duel Filipa Čovića i Vanje Marinkovića

U Banjaluci se održava Skupština ABA na kojoj će se raspravljati o nekoliko bitnih pitanja koja će odrediti u kom će se smeru kretati takmičenje.

Osim zahteva za učešće iz drugih zemalja, glavno pitanje je sramotna završnica plej-ofa u kojem je Crvena zvezda pobedila Budućnost sa 3-2 u seriji.

- Budućnost je poslala zahtev da se u dnevni red uvrsti poništenje finalne serije i na Skupštini je da o tom odluči. Imamo i teme oko nastupa klubova koji su zatražili da igraju u ABA ligi sledeće sezone i nastavak rada menadžmenta lige i promena pravilnika o sudijskom odelu. To su četiri vrlo bitne teme i odrediće u kom smeru ide ABA liga - rekao je Novosel.

On je potvrdio da osim Grčkih, u ABA ligu žele i neki izraelski klubovi, a prokomentarisao je i interesovanje jednog kluba sa Kosova.

- Primili smo zahtev Olimpijakosa i Panatinaikosa iz Grčke, te izraelskog kluba Bnei Herclija. Ta tri kluba će biti tema i videćemo šta i kako će klubovi reagovati o eventualnim njihovim nastupima u ABA ligi u sledećoj sezoni. Nikakav zahtev nismo dobili iz Prištine i bilo bi to neozbiljno komentarisati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading