EVO šta je Trinkijeri poručio pred finale sa Zvezdom!

Autor:

Sport

09.06.2019

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri ocenio je da je ekipa Crvene zvezde favorit u finalnoj seriji Superlige Srbije, ali dodaje da će njegovi igrači uraditi sve kako bi ispunili svoje i snove navijača.

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri i Milan Tomić

Finalne borbe za titulu prvaka Srbije počinju u ponedeljak. U hali "Aleksandar Nikolić", od 18 časova, crno-beli će se sastati sa Crvenom zvezdom, koja ima i ulogu domaćina u prvom meču. 

- Finale svakog takmičenja, posebno lige zemlje olimpijskih, svetskih i evropskih prvaka nosi veliku motivaciju svakom sportisti. Želja da se postane šampion pokretačka je energija svakog dečaka kad počne da se bavi sportom. Pred nama je nova serija mečeva sa najvećim rivalom, protivnikom sa kojim smo ove sezone mnogo puta odmerili snage i sa kojim se odlično poznajemo. To što su oni osvojili prsten ABA lige, a mi pehar u Kupu Srbije, ne znači da će u predstojećim mečevima biti manje želje, energije i žara. Zbog titule, ali i zbog toga što su dueli Partizana i Zvezde uvek nešto posebno, što imaju dodatnu draž čak i kad nisu takmičarski - rekao je Trinkijeri.

Partizan je do finala došao pošto je sa 2:1 u seriji savladao FMP, dok je Zvezda u dva meča bila bolja od Mege.

- Crvena zvezda je u Superligi i polufinalu sa Megom imala maksimalan učinak, imala par dana više za odmor i pripremu, što joj daje prednost, kao i činjenica da će imati meč više pred svojom publikom. Mi smo ciljeve koje smo jesenas postavili ispunili, prolazna vremena u trci čiji je cilj na kraju sledeće sezone, su nam dala određene pokazatelje. To ne znači da u duele sa Zvezdom ulazimo bez motiva. Činjenica da su favoriti samo nas dodatno inspiriše na borbu, znamo kake obaveze nosi igranje u dresu Partizana i pružićemo maksimum na terenu sa željom da ispunimo naše i snove naših navijača - istakao je Trinkijeri.

Dva tima sastala su se šest puta ove sezone. Partizan je bio bolji u finalu Kupa Koraća i jednoj utakmici polufinalu ABA lige, dok je Zvezda slavila u dva meča polufinala ABA lige i dve utakmice u ligaškom delu regionalnog takmičenja. Pehar namenjen nacionalnom šampionu osvojiće tim koji prvi zabeleži tri pobede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading