Đorđević i njegov klub na udaru: Predsednik Košarkaškog saveza Italije - Virtus nas je izdao!

Autor:

Sport

10.06.2019

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek Košarkaškog saveza Italije, Đani Petruci, razočaran je ponašanjem Virtusa iz Bolonje, na čijem je čelu srpski trener Aleksandar Đorđević.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Đorđević i Virtus na udaru

Klub koji je nedavno preuzeo selektor Srbije i doveo ga do osvajanja FIBA Lige šampiona doneo je odluku da naredne sezone nastupa u Evrokupu što je poprilično naljutilo Petrucija.

- Osećam se razočarano i izdano, a Virtus je svojom odlukom udario šamar FIBA i Košarkaškom savezu Italije. Pre godinu dana dobili su vajld kard zahvaljujući našoj pomoći, a dva meseca pre pobede u Antverpenu, dobili su još jednu. Osvajanjem Lige šampiona zaradili su milion dolara, a sada su se odlučili za drugo takmičenje. Njihova odluka je veoma loša za imidž Saveza i sramota za kompletan košarkaški sistem- rekao je Petruci.

Ipak, nikakvih sankcija od strane Saveza prema klubu neće biti.

- Ne možemo da uradimo ništa protiv ovakvih odluka klubova, niti ću to tražiti. Ostaviću njima da procene šta da urade, a FIBA je ta koja sebe mora da zaštiti- dodao je Petruci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading