Tomić se ne slaže sa Trinkijerijem: U finalu nema favorita!

Autor:

Sport

09.06.2019

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Crvene zvezde Milan Tomić istakao je uoči duela sa Partizanom u finalu Superlige Srbije da 'na pravi način' želi da završi sezonu.

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri i Milan Tomić

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana sastaju se u ponedeljak u prvoj utakmici finalne serije Superlige Srbije.

Crveno-beli su u polufinalu pobedili ekipu Mege sa 2-0 i prethodnih dana su trenirali u dvorani „Aleksandar Nikolić".

- Od prvog dana sam jasno naveo ambicije i cilj u ovoj ligi, vodeći se time da je zdrava ambicija svakog sportiste da uvek želi da osvoji takmičenje u kome učestvuje. Sledi nam novi derbi, nema favorita jer su to uvek specifične utakmice. Kompletni smo, trenirali smo prethodnih dana dobro, ovo je kraj jedne vrlo naporne sezone u svakom pogledu i ovom prilikom pozivam naše navijače da dođu u velikom broju i podrže nas u našim nastojanjima da na najbolji način okončamo ovu sezonu. Razlika koju su pravili i energija koju su nam donosili u prethodnim derbijima, posebno u poslednja dva koja smo odigrali kao domaćini je bila evidentna i vrlo važna za nas - rekao je trener Tomić.

- I pored toga što smo osvojili ABA ligu i ispunili cilj koji smo naveli kao najvažniji za ovu sezonu, motiva pred ovo finale nam ne nedostaje. Želimo da osvojimo i titulu prvaka Srbije, čime bi na pravi način okončali ovu dugu i vrlo napornu sezonu. Imamo prednost domaćeg terena u ovoj seriji, zato je prva utakmica vrlo važna. Znamo se odlično, zna se i šta je derbi, nema nikakvih tajni, ovo će nam biti sedma utakmica u ovoj sezoni, odigraćemo ih još tokom ove serije. Dobro smo trenirali prethodnih dana, potpuno smo spremni i jedva čekamo da krene finale. Recept je poznat, jaka odbrana, velika borbenost i maksimalan angažman i koncentracija bez padova otvaraju put ka povoljnom rezultatu - dodao je Ognjen Dobrić.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa jednog od prethodnih večitih derbija

Finalna serija igra se na tri pobede, a prednost domaćeg terena imaju crveno-beli.

Povodom početka finalne serije u subotu je u prostorijama KK Crvena zvezda na Malom Kalemegdanu održan sastanak bezbednosti kome su prisustvovali predstavnici oba kluba učesnika finala, predstavnik KLS, MUP Republike Srbije, i svih bezbednosnih struktrura koje će biti angažovane na finalnim utakmicama plej ofa Superlige Srbije.

Na tom sastanku je odlučeno da neće biti gostujućih navijača na utakmicama finalne serije. Odmah nakon tog sastanka, distribuirane su besplatne karte za prisalice KK Crvena zvezda.

Meč u ponedeljak na programu je od 18 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading