Zvezda preživela novu neizvesnu završnicu i povela sa 1:0 u finalnoj seriji protiv Partizana!

Autor:

Sport

10.06.2019

15:30 >> 18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan rezultatom 98:94 u prvoj utakmici finalne serije Superlige Srbije i na taj način stigli do prve pobede od ukupno tri, koliko je potrebno za šampionsku titulu.

RepublikaFoto: Starsport

Detalj sa današnjeg večitog derbija

Utakmica koja je trajala gotovo dva i po sata završena je u neizvesnoj završnici, što je postao standard kada se igraju večiti derbiji ove sezone.

Crveno-beli su sjajno započeli  meč i postigli četiri vezane trojke na startu utakmice. Po dve su ubacili Dejan Davidovac i Bili Beron, dok se Partizan mučio sa realizacijom svojih napada. Crveno-beli su postigli čak 30 poena u prvoj četvrtini, što je jasan pokazatelj, koliko su dobro šutirali tokom uvodnih 10 minuta.

Partizan se probudio u drugoj deonici, nekoliko igrača je pogodilo šuteve za tri poena, ali je Zvezda sve vreme držala distancu u rezultatu. U nekoliko navrata crno-beli su prilazili na tri poena zaostatka, međutim, svaki put su izabranici Milana Tomića taj nalet odbili pogotkom za tri poena.

Domaći tim je pogodio čak 10 trojki u prvom poluvremenu i to im je omogućilo da kontrolišu utakmicu. Markus Pejdž i Novica Veličković sjajnom igrom u trećoj deonici vratili su aktuelnog osvajača Kupa Srbije u život i tada se činilo da bi mogli i do potpunog preokreta.

Međutim, taman kada je Partizan uhvatio ritam i prišao na 73:70, Andrea Trinkijeri je zaradio isključenje, pošto je zbog prigovora dobio dve uzastopne tehničke. Zvezda je tada dobila pet bacanja, svih pet realizovala i tako se rezultatski odlepila.

Potom na scenu stupa sjajni Aleks Renfro, koji je pogodio dve trojke (ukupno 4 od 4) i doneo Partizanu prvo vođstvo na utakmici 84:82, ali to nije trajalo toliko dugo.

Ušlo se u neizvesnu završnicu u kojoj su dve ključne trojke pogodili Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić i tako praktično rešili meč. Zvezda je povela sa 1:0 u finalnoj seriji, koja se igra na tri pobede.

Naredna utakmica igra se u sredu od 19 časova u dvorani „Aleksandar Nikolić“, a tada će domaćin biti Partizan.

RepublikaFoto: Starsport

REZULTAT - 98:94

KRAJ UTAKMICE - CRVENA ZVEZDA JE POVELA SA 1:0 U FINALNOJ SERIJI

10. minut - Možda i prelomnu trojku na ovoj utakmici postiže Ognjen Dobrić u poslednjim sekundama napada Crvene zvezde. Ekipa Milana Tomića se tako odlepila na +6 na 59 sekundi do kraja. Pejdž je pogodio trojku sedam sekundi pre kraja i smanjio na dva razlike

9. minut - Veoma bitan koš postigao je Kej Si Rivers, i tako "odlepio" svoju ekipu na +4. Ognjen Jaramaz je iznudio faul Fajea na suprotnoj strani parketa, ali je promašio oba penala. Međutim, Novica Veličković je uhvatio loptu i postigao poene. Na drugoj strani Davidovac je pogodio izuzetno bitnu trojku. 

8. minut - Peti faul za Nikolu Jankovića. Umesto njega na parketu je Gagić, a Davidovac je pogodio oba slobodnja bacanja. Crvena zvezda je izvela 38 slobodnih bacanja, dok je Partizan izveo 18.

7. minut - Partizan prvi put vodi! Renfro je probio, iznudio faul Fajea i nakon toga realizovao dva bacanja za potpuni preokret. 

6. minut - Renfro nastavlja da rešeta, pogodio je četvrtu trojku bez promašaja. Partizan je samo na jedan poen zaostatka. 

4. minut - Aleks Renfro je pogodio trojku iz desnog kornera, a potom zaradio tehničku grešku zbog prigovora. Filip Čović je realizovao bacanje, a u sledećem posedu Veličković je ponovo pogodio trojku, za novu nadu Partizana da mogu da uhvate potpuni priključak.

3. minut - Nova trojka za crveno-bele, Filip Čović je pogodio šut van linije 6,75 i tako vratio svom timu dvocifreno vođstvo. Serija 8:1 aktuelnog šampiona Srbije. 

1. minut - Andrea Trinkijeri je isključen! Trener Partizana je dobio dve uzastopne tehničke i zbog toga će morati da napusti klupu crno-belih. Pet slobodnih bacanja dobila je Zvezda i realizovala svih pet.

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri je isključen zbog dve uzastopne tehničke

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

10. minut - Novica Veličković igra sjajno u ovim trenucima i svojim potezima ponovo vraća Partizan u rezultatski egal. Sa druge strane parketa, Čović je pogodio vrlo težak šut, a u narednom napadu još dva bacanja. Veličković je pogodio trojku u poslednjoj sekundi treće četvrtine za minus pet.

8. minut - Dvanaesta trojka za Zvezdu, ponovo Boriša Simanić. Taman kada se Partizan približi, crveno-beli pogode šut za tri poena i odbiju nalet protivnika. Veličković je upisao novu asistenciju, pošto je odlično proigrao Jankovića, kojem nije bilo teško da upiša nova dva poena.

7. minut - Ognjen Dobrić u ovim trenucima igra sjajnu rolu za Zvezdu. Pogodio je trojku, a potom i oduzeo loptu Marinkoviću, nakon čega je asistirao Ristiću za dva lagana poena. Na drugoj strani Nikola Janković je pogodio pod faulom. 

6. minut - Markus Pejdž vezao je dve trojke i u potpunosti otvorio utakmicu. Samo četiri razlike za Crvenu zvezdu. Veliki problem sa parketom pošto je u dvorani "Aleksandar Nikolić" velika vrućina, te se igrači konstantno klizaju.

4. minut - Ponovo sastav Andree Trinkijerija hvata rezultatski priključak. Veličković je pronašao Renfroa, koji je pogodio otvorenu trojku. Crno-beli su prišli na minus sedam. Tehničku grešku zbog simuliranja zaradio je Nikola Janković

3. minut - Majkl Odžo se odlično snašao i upisao poene nakon ofanzivnog skoka, a problem za Crvenu zvezdu moglo bi da predstavlja to što je kapiten Branko Lazić dobio treću ličnu grešku. 

1. minut - Mohamed Faje otvorio je drugo poluvreme svojim poenima uz faul, a na drugoj strani Đorđe Gagić promašio je dva slobodna bacanja nakon što ga je Faje faulirao.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

10. minut - Aleks Renfro se vratio na parket nakon duže vremena i odmah u svom stilu podelio sjajnu asistenciju za Nikolu Jankovića. 

9. minut - Evo i 10. trojke za crveno-bele, ponovo Dejan Davidovac, njegova treća. Maksimalnih +11 razlike trajalo je 20-ak sekundi, nakon čega je Jaramaz atraktivno zakucao u kontranapadu. 

8. minut - Ognjen Dobrić je pogodio pod faulom, a nakon toga i realizovao dodatno bacanje za +8 Zvezde. 

7. minut - Daleku trojku postigao je Vanja Marinković, sa nekih 8 metara, preko ruke na isteku napada. Zvezda je promašila tri trojke zaredom i tako "ponudila" izabranicima Andree Trinkijerija da se vrate u meč, što oni nisu iskoristili na najbolji način.

6. minut - Vrlo važnu trojku pogodio je Markus Pejdž, koja je donela Partizanu novi priključak. Međutim, na drugoj strani Bili Beron je nastavio da briljira, pa je nakon tri trojke pogodio i šut za dva poena. Sjajno je probio i upisao svoj 11 poen. 

5. minut - Rade Zagorac je dobio blokadu prilikom prodora, a Crvena zvezda je na najbolji mogući način iskoristila naredni posed i pogodila devetu trojku. Ponovo Boriša Simanić, koji je svakako jedan od ključnih igrača na utakmici, za sada, sa tri trojke.

3. minut - Vrlo atraktivan potez Đorđa Gagića, koji je prikucao loptu u koš nakon promašaja Ognjena Jaramaza. Međutim, pomenuti plejmejker Partizana je već u narednom posedu pogodio vrlo bitan šut za tri poena, koji je približio njegovu ekipu na samo tri razlike. 

2. minut - Druga četvrtina počela je faulom Alekseja Nikolića, što je veoma bitan detalj, s obzirom na to da mu je to treća lična greška. Boriša Simanić je na drugoj strani pogodio novu trojku i tako nastavio neverovatan niz Zvezde, pošto im je to bila osma trojka na utakmici. 

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Davidovac i Aleksej Nikolić

PRVA ČETVRTINA 30:22

10. minut: Završena je prva četvrtina! Prvih 10 minuta obeležile su pogođene trojke. Ekipa Milana Tomića ubacila je čak 7 šuteva van linije 6.75, dok je Partizan imao maksimalnih 3 od 3. 

8. minut: Nastavila je Zvezda sa sjajnim šutom za tri poena, ovoga puta Ognjen Dobrić je bio precizan. Aleks Renfro je ušao u igru i odmah doprineo svojim dobrim prodorom. Crvena zvezda i dalje ima prednost zahvaljujući dobrom šutu sa distance.  

6. minut: Bili Beron nastavlja sa fantastičnom igrom na početku ovog finalnog meča. Nakon devet poena koje je postigao, upisao je prelepu asistenciju za Dušana Ristića nakon pik-en-rola na centralnoj poziciji. Na drugoj strani Vanja Marinković je iz izlazne kretnje postigao trojku. 

5. minut: Novica Veličković je postigao svoje prve poene, nakon teškog šuta sa distance. Majkl Odžo je na drugoj strani faulirao Ognjena Jaramaza, koji je ušao u igru umesto Markusa Pejdža. Jaramaz je već u sledećem napadu uspeo da se upiše u listu strelaca. 

4. minut: Bili Beron je uhvatio ritam i pogodio svoju drugu trojku. Za sada, Crvena zvezda je postigla sve poene nakon šuta za tri poena, koji ih odlično služi. 

3. minut: I jedni i drugi su sjajno započeli utakmicu. Veliki broj pogođenih trojki, Dejan Davidovac je vezao dve. Na drugoj strani Nikolić je pogodio trojku za crno-bele.

1. minut: Počelo je veliko finale Superlige Srbije! 

UOČI MEČA: 

Sedmi put ove sezone gledaćemo večiti derbi, a crveno-beli su u pomenutim duelima slavili četiri puta. Finale Superlige Srbije igra se na tri pobede, a posle svake utakmice menjaće se domaćin (svi mečevi igraju se u hali "Aleksandar Nikolić").

Zvezda je aktuelni šampion Srbije i pobedili su na svih 12 utakmica u pomenutom takmičenju, dok je Partizan upisao 11 trijumfa i jedan poraz.

Crveno-beli su u polufinalu eliminisali Megu, iako nije bilo nimalo lako, pošto je sastav Dejana Milojevića pružio dosta dobar otpor u obe utakmice. Sa druge strane, Partizan je sa 2:1 savladao FMP, koji je u Železniku uspeo da stigne do izjednačenja u seriji. Nakon toga je ekipa Andree Trinkijerija demonstrirala silu i pregazila FMP sa čak 38 razlike.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading