"Ovo je najkorektniji derbi do sada!"

Autor:

Sport

10.06.2019

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Crvene zvezde Milan Tomić istakao je posle pobede nad Partizanom 98:94 na startu finalne serije Superlige Srbije da je zadovoljan poslom koji je njegova ekipa odradila u napadu, ali ne i u odbrani.

RepublikaFoto: Starsport
Milan Tomić

- Mislim da je uvek najteža prva utakmica. Imali smo pritisak i mislim da smo odigrali napadački kvalitetno. Pogađali smo za tri poena i imali kontranapade, ali finale ne može da ide na 98 poena i to sam rekao igračima u svlačionici. Jedan deo je napadački dobra utakmica, a drugi deo odbrambeno jako loša. Kada igraš finale protiv Partizana nije dovoljno samo igrati na 100 odsto što se tiče fizičke snage, već i biti koncentrisan. Dozvolili smo 26 poena u kontri Partizanu, a to je mnogo. Čestitam igračima na pobedi, zahvaljujem se navijačima na podršci. Moramo da odigramo mnogo bolje u odbrani u sledećoj utakmici - istakao je Tomić.

Upitan da li je ovo najkorektnija utakmica između Zvezde i Partizana do sada, iskusni strateg je rekao:

- Jeste, i dobra je za gledanje isto tako. Samo što ja vodim utakmicu, ne gledam je, tako da bih voleo da smo igrali bolje u odbrani. Cela utakmica je išla na deset, 11 razlike. Upravo govorim da moramo da odigramo odbranu da bismo se u tim situacijama odlepili, mnogo bolju odbranu. Dajemo, primamo.... To je kocka, a ne košarka. Sada je pritisak na njima. Moramo da odigramo mnogo bolje i pametnije da bismo pobedili na njihovom terenu.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri imao je mnogo zamerki na račun sudija.

- Cele godine nisam pominjao sudije. Ne bih ni u ovom trenutku. Ne želim da komentarišem i zadržaću to do kraja sezone. Ako oni imaju neki komentar, to je njihov problem. Ne znam šta je pričao moj kolega, ne bih komentarisao. Mislim da je utakmica protekla u normalnim uslovima. Ako oni imaju problema sa suđenjem i atmosferom... Setite se kada smo igrali protiv Partizana na njihovom terenu. Rekao sam vam kakav je moj sako, ali nisam se žalio. Mislim da treba da igramo košarku - zaključio je Tomić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading