TROJKA U POSLEDNJOJ SEKUNDI: Zagorac na neverovatan način srušio Zvezdu i izjednačio rezultat u finalnoj seriji!

Autor:

Sport

12.06.2019

16:20 >> 19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu Zvezdu rezultatom 73:72 pogotkom Radeta Zagorca uz zvuk sirene i tako izjednačili na 1:1 u finalnoj seriji Superlige Srbije!

RepublikaFoto: Starsport
Rade Zagorac je pogodio trojku za pobedu tri sekunde pre kraja meča

Kakva utakmica, kakva drama i onda - Rade Zagorac! Ništa ga nije išlo, promašio je svih šest trojki koje je šutnuo na utakmici, ali mu je Andrea Trinkijeri poverio poslednji, odlučujući šut na utakmici. Preko ruke Bilija Berona Zagorac je pogodio za tri poena, tri sekunde pre kraja, i tako doneo crno-belima izjednačenje u finalnoj seriji.

Drama je postala neizostavni deo svakog večitog derbija, a da neće biti lako videlo se već na početku, kada su "večiti rivali" mučili da dođu do poena. Vrlo neefikasna prva deonica, pogotovo za sastav Milana Tomića, koji je u tom delu igru ubacio samo 9 poena. 

Partizan je započeo utakmicu sa 0 od 10 za tri poena, a prve trojku postigao je Markus Pejdž, i to dve vezane. Upravo to je odvojilo crno-bele, koji su u prvom poluvremenu bili u konstantnoj prednosti. Već početkom drugog dela igre Zvezda se vratila u igru i čak uspela u potpunosti da preokrene rezultat u svoju korist. 

Mučila se Trinkijerijeva ekipa u tim trenucima sa rešenjima u napadu, a na drugoj strani gosti su sve pogađali. Poslednja četvrtina donela nam je neviđenu dramu, i konstantnu minimalnu prednost crveno-belih. Tako je bilo sve do poslednjeg minuta, kada je pri rezultatu 72:70 Ognjen Jaramaz sjajno proigrao Nikolu Jankovića, koji je pogodio pod faulom Odža. 

 

 

Zvezda je 6 sekundi pre kraja meča stigla do prednosti od dva poena, pošto je Mohamed Faje poentirao nakon ofanzivnog skoka i promašaja Filipa Čovića, A onda, ono što smo već napomenuli, Trinkijeri je tražio dupli tajmaut, nacrtao akciju za Zagorca, koji je pogodio trojku za pobedu, nakon čega je Pionir jednostavno "proključao". 

U pobedničkoj ekipi najefikasniji je bio Markus Pejdž sa 19 poena uz 4 trojke. Pratili su ga Nikola Janković sa 13 poena i 10 skokova (6 u napadu) i Novica Veličković sa 9 poena.

Na drugoj strani najkorisniji je bio Muhamed Faje sa 14 poena, Bili Beron imao je učinak od 10 poena i 7 asistencija, dok su po 9 poena ubacili Dušan Ristić i Filip Čović.

Naredna utakmica igra se u subotu od 19 časova, kada će Zvezda biti domaćin. Podsetimo, finalna serija Superlige Srbije igra se na tri pobede. 

RepublikaFoto: Starsport

REZULTAT - 73:72

KRAJ UTAKMICE - PARTIZAN JE IZJEDNAČIO U SERIJI!

10. minut - Napetost je dostigla vrhunas. Po ko zna koji put "večiti derbi" se rešava na jednu loptu. Odžo je doneo prednost svojoj ekipi nakon pogođena dva slobodna bacanja, a potom je Nikola Janković nakon dobre asistencije Jaramaza pogodio uz faul. Faje je ispravio promašaj Čovića i pogodio 6 sekundi pre kraja utakmice. Zagorac je pogodio trojku u poslednjim sekundama utakmice preko ruke Bilija Berona i tako doneo pobedu crno-belima!

9. minut - Pejdž je imao priliku da smanji razliku na samo poen zaostatka, ali je promašio jedno slobodno bacanje. Zvezda ima blagu prednost pred sam finiš utakmice. 

8. minut - Ponovo Markus Pejdž trojkom vraća crno-bele u igru. Njegova četvrta na ovoj utakmici i ukupno 18. poen, najefikasnijeg igrača domaćeg sastava. 

6. minut - Vanja Marinković završio je utakmicu zbog pete lične greške. Mohamed Faje je pogodio dva slobodna bacanja i vratio Zvezdi maksimalnih +5 razlike.

4. minut - Dušan Ristić pogodio je jedno od dva bacanja nakon što ga je faulirao Nikola Janković. Pejdž u ovim trenucima održava Partizan u životu, pošto je pogodio tri trojke i ima 15 poena. On je jedini igrač domaćeg tima koji je pogodio šut za tri poena.

3. minut - Dejan Davidovac postiže veoma bitnu trojku preko ruke i donosi Zvezdi 5 razlike. Trinkijeri ponovo primoran da zatraži tajmaut. Zagorac nastavlja da promašuje, ima 0 od 6 za tri poena.

2. minut - Dobar početak poslednje deonice za crno-bele, postigli su brza četiri poena i izjednačili rezultat na 53:53. Sa druge strane Zvezda je ispunila bonus posle samo 100 sekundi igre u poslednjoj deonici.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE!

10. minut - Partizan nije uspeo da vrati prednost na svoju stranu, te Zvezda ima prednost pred ulazak u poslednjih 10 minuta. Ognjen Dobrić je u poslednjim sekundama treće deonice zaradio povredu skočnog zgloba.

8. minut - Vanja Marinković napravio je četvrtu ličnu grešku i to je veliki problem za domaći tim. Bili Beron je nakon toga pogodio daleku trojku.

7. minut - Konačno je domaći tim uspeo da upiše poene. Stefan Janković je oduzeo loptu protivniku i zakucao u kontranapadu. Partizan je do ovog trenutka postigao samo 2 poena za 6 minuta igre.

6. minut - Potpuno je stala igra Partizana. Zvezda u ovoj četvrtini vodi 12:2 i ekipa Andree Trinkijerija se muči da postigne koš. Menja trener crno-belih, ali za sada to ne donosi rezultat. 

4. minut - Dobra rešenja Zvezdinih igrača u napadu u ovim trenucima. Pogodio je Branko Lazić sa poludsitance, dok je Dejan Davidovac poentirao iz teške pozicije nakon prodora.

2. minut - Mohamed Faje je pogodio prvu trojku u ovoj seriji na startu drugog poluvremena. Partizan je već posle dva minuta ispunio bonus. 

ZAVRŠENO JE PRVO POLUVREME!

10. minut - Partizan na ovoj utakmici radi ono što je Zvezda na prošloj. Kad god se protivnik približi usledi serija ili pogodak za tri poena. Crveno-beli se muče da uhvate priključak.

9. minut - Konačno smo videli trojku na utakmici. Markus Pejdž je vezao dve kod domaće ekipe, dok je prvu za Zvezdu pogodio Boriša Simanić.

7. minut - Novica Veličković uneo je dobru energiju na parket za svoju ekipu i vezao četiri lagana poena, koja su ponovo vratila Partizanu osetljivu prednost. 

6. minut - Partizan šutira 0 od 10 za tri poena i to je trenutno problem i jednimi i drugima. Kvalitet košarke je ipak na znatno višem nivou nego u prvih 10 minuta.

4. minut - Igra se znatno ubrza i u ovim trenucima gledamo odličnu košarku. Beron je pogodio šut sa distance, a potom i poentirao nakon prodora.

2. minut - Kej Si Rivers uspeo je da pokrene Crvenu zvezdu. Prvo je pogodio šut sa distance, a potom ukrao loptu i asistirao Ognjenu Dobriću za lake poene u kontranapdu. Andrea Trinkijeri je primoran da zatraži tajmaut posle minut i po igre u drugoj deonici.

ZAVRŠENA JE PRVA ČETVRTINA!

10. minut - Nikola Janković promašio je oba bacanja, međutim Stefan Janković bio je aktivan na ofanzivnom skoku i obezbedio novi napad za svoju ekipu. Partizan u ovim trenucima bolje izgleda na terenu. 

9. minut - Serija 7:0 ekipe Partizana. Filip Čović je zaradio nesportsku nakon prekršaja nad Renfroom, što je Partizan maksimalno iskoristio i napravio veliku seriju.

7. minut - Obe ekipe ne mogu da pogode šut za tri poena. I jedni i drugi imaju 0 od 5 realizaciju šuta van linije 6,75. Za razliku od prethodnog meča, sada se igra na izuzetno mali broj poena. 

6. minut - Novi poeni za Marinkovića nakon sjajnog prodora. Za sada je upravo on glavni pokretač napada crno-belih i ekipa Milana Tomića ima problema da ga sačuva. Zvezda je promašila nekoliko šuteva za tri poena.

4. minut - Dejan Davidovac stigao je do svojih prvih poena nakon šuta sa distance, dok je na suprotnoj strani Vanja Marinković sjajno poentirao nakon prodora i odličnog floutera preko Odža.

3. minut - Đorđe Gagić je napravio dva brza faula i zbog toga će morati da se preseli na klupu. Problemi za Andreu Trinkijerija već na startu utakmice. 

2. minut - Novica Veličković otvorio je utakmicu svojim poenima, a prve poene za zvezdu postigao je Faje sa linije slobodnih bacanja. Nakon toga usledila je serija promašaja na obe strane.

1. minut - Počela je druga utakmica finala košarkaške Superlige Srbije između Partizana i Crvene zvezde!

 
RepublikaFoto: Starsport
UOČI MEČA:

 

Crvena Zvezda vodi sa 1:0 u finalnoj seriji pošto je u prethodnoj utakmici, odigranoj u ponedeljak, savladala crno-bele rezultatom 98:94, nakon velike borbe i neizvesne završnice. 

Ako se pogleda samo regularni deo utakmice, gledali smo najefikasniji meč u "večitom derbiju" godinama unazad. I jedni i drugi bili su više nego raspoloženi u šutu za tri poena, a na prethodnom susretu videli smo čak 29 trojki (15:14 za Zvezdu). 

Meč je obeležio i veliki broj ličnih grešaka, a treba napomenuti da su crveno-beli izveli čak 42 slobodna bacanja, naspram Partizanova 24 penala. Andrea Trinkijeri isključen je zbog prigovora početkom poslednje četvrtine, a nakon meča italijanski stručnjak kritikovao je suđenje, kao i predsednik crno-belih, Ostoja Mijailović. 

Iako je Zvezda vodila praktično tokom čitavog meča, Partizan je u poslednjoj četvrtini uspeo da uvede duel u neizvesnu završnicu, pre svega zahvaljujući odličnoj igri Aleksa Renfroa i Novice Veličkovića. Do pobede nisu mogli, ali će priliku za to imati danas od 19 časova, kada će pred svojim navijačima dočekati aktuelnog šampiona Srbije. 

Podsetimo, finalna serija igra se na tri pobede, posle svake utakmice menja se domaćin, a treći meč igra se 15. juna, u subotu od 19 časova. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading