Žoc je Bog u Turskoj: Novi nadimak i novi omaž živoj legendi srpske košarke!

Autor:

Sport

03.07.2019

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Obra - živa legenda", naziv je knjige dvojice turskih autora Gokana Germana i Hamita Turhana , koja govori o životu proslavljenog srpskog košarkaškog stručnjaka i trenera Fenerbahčea Željka Obradovića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Željko Obradović

Knjiga je objavljena u sredu i puštena u prodaju širom Turske. U njoj su se bavili životom i uspesima trenera Obradovića (59), devetostrukog osvajača košarkaške Evrolige.

German i Turhan u knjizi pišu od samog Obradovićevog detinjstva, zatim se bave počecima u košarci, karijeri, nacionalnom dresu, a potom i njegovim izvanrednim uspesima u ulozi trenera. U knjizi su i poznata imena svetskog sporta koja izbliza govore o Obradoviću, a čitaoci će imati priliku videti i značajan broj fotografija.

Željko Obradović, koji je 2013. godine preuzeo ekipu Fenerbahčea, s klubom iz Istanbula osvojio je naslov evropskog prvaka, prvi u istoriji kluba i turske košarke. U Turskoj je osvojio i tri nacionalna prvenstva, tri republička kupa i dva Kupa Turske.

Obradović je bez sumnje najtrofejniji trener Evrolige, a zasigurno i jedan od najuspešnijih trenera u svetu.

Trenerskim poslom počeo se baviti 1991. godine i od tada je kao trener reprezentacije Jugoslavije osvojio evropsko i svetsko zlato, sa evropskim klubovima čak devet titula šampiona Evrope, te veliki broj nacionalnih trofeja.

Vodio je Partizan, Huventud Badalona, Real Madrid, Trevizo, Panatinaikos, a od 2013. je na klupi turskog Fenera. 

U Evroligi je slavio 1992, 1994, 1995, 2000, 2002, 2007, 2009, 2011. i 2017. godine. Prvi pobednički pehar Evrolige podigao je sa 31 godinom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading