Bobi potpisao za peti klub u svojoj NBA karijeri!

Autor:

Sport

03.07.2019

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boban Marjanović nastavlja karijeru u Dalasu, javio je dobro obavešteni košarkaški novinar Šams Čaranija. Marjanović dolazi iz Filadelfije, a potpisaće dvogodišnji ugovor vredan 7.000.000 dolara, javljaju izvori s one strane Atlantika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boban Marjanović

Dalas će Marjanoviću biti peti klub u NBA karijeri koju je započeo 2015. godine u San Antoniju. Posle Sparsa, igrao je još za Detroit, Los Anđeles Kliperse i Filadelfiju u koju je došao prošlog februara. Upravo je u Siksersima minule sezone beležio najbolje partije od dolaska u NBA ligu. 

Igrao je u proseku 13,9 minuta, beležio 8,2 poena, 5,1 skokova i 1,5 asistencija što su mu bile najbolje brojke u NBA karijeri. Ovog leta je postao slobodan agent i prihvatio je ponudu Dalasa. Interesantno je da se vraća u Teksas gde je igrao za San Antonio pa će sada biti lokalni rival sa bivšim klubom. 

 

 

Dalas je prošlu sezonu počeo sa Deandre Džordanom kao starterom na centarskoj poziciji, ali je on tokom sezone poslat u Njujork u trejdu za Kristapsa Porzingisa koji zbog povrede nije odigrao nijedan meč za Mavse, ali će biti prva opcija od naredne sezone.

Druga opcija je bio Salah Mežri čiji ugovor je istekao i najverovatnije neće biti potpisan novi. Sa Porzingisovom visinom od 221 centimetara i Marjanovićevom od 222 centimetra, biće to najviše centarska linija u ligi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading