Gasolov ugovor u Portlandu manji od Mirotićevog u Barseloni!

Autor:

Sport

25.07.2019

21:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na pragu četrdesete, a i dalje ga žele. Pau Gasol (39) će i naredne sezone igrati u NBA, i to u dresu Portlanda. To će biti njegova 19. epizoda u najjačem košarkaškom takmičenju na svetu, pošto je potpisao jednogodišnji ugovor sa Blejzersima.

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket
Pau Gasol

Posle sezone u kojoj je odigrao najmanje utakmica, samo 30, prekaljeni španski as podvrgao se hirurškoj intervenciji, koja bi trebalo da učini da njegovo levo stopalo bude kao novo. Gasol se našao pred dilemom, da li da igra sa bolom do okončanja karijere ili da zakaže operaciju. Srećom po ljubitelje košarke, koji nisu mogli da ga gledaju u plej-ofu u dresu Milvokija - niti će Španci moći da ga vide u nacionalnoj opremi na Svetskom prvenstvu u Kini - Pau je potpuno koncentrisan na povratak i takmičenje na visokom nivou.

Prosek ga ne zanima. I upravo zbog toga treći pik prve runde drafta iz 2001. godine odlučio je da potpiše maksimalni veteranski ugovor, koji iznosi nešto više od 3.000.000 dolara.

Novac nije imao presudan uticaj na Gasola, koji će u redovima Blejzersa da zaradi manje nego Nikola Mirotić u Barseloni. Prilično interesantan podatak - zar ne? - koji svedoči o tome koliko je katalonski klub ekonomski ojačao i koliku ima želju da ponovo pokori Stari kontinent.

Gasolu je ovo, ujedno i najslabiji ugovor u NBA. Više novca inkasirao je kada je bio ruki u dresu Memfisa 2001.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading