Bondža Si u Andori!

Autor:

Sport

26.07.2019

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle nekoliko važnih dolazaka poslednjih dana, na red su došli odlasci. Partizan je ostao bez Bondže Sija koji karijeru nastavlja u Andori, javlja dobro upućeni španski novinar Čema de Lukas.

RepublikaFoto: Dragana Stjepanović
Bondža Si

Odlazak francuskog košarkaša korenima iz Malija donekle se očekivao posle dolaska Žanisa Pejnersa iz Darušafake, što znači da će poziciju krila u narednoj sezoni držati upravo Letonac i Rade Zagorac.

S obzirom da je Si imao aktivan ugovor do juna naredne godine, Partizan bi za ovaj transfer trebalo da dobije određeno obeštećenje, ali ostaje i da je Parni Valjak u međuvremenu sporazumno raskinuo ugovor s crno-belima i tako oslobodio iskusnom atleti put ka potpisu saradnje s novim klubom. 

Si je u Humsku 1 stigao u januaru 2018. godine kada je napustio atinski AEK, a već posle dva meseca dobio je ugovor do leta 2019. Ipak, već u decembru prošle godine dobio je novi ugovor koji je važio do narednog juna.

Bondža Si je prošle sezone beležio 6,2 poena i 3,4 skoka po utakmici u Evrokupu, dok je u ABA ligi imao gotovo identičan prosek. Propustio je takmičenje u Superligi zbog povrede. Sa Partizanom osvojio je dva Kupa Radivoja Koraća, a njegov boravak u klubu ostaće upamćen po zakucavanjima za reklamne špice. 

U Andori saigrači će mu biti Dejan Musli, Dejan Todorović, kao i kapiten Oliver Stević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading