Raško Katić u penziji!

Autor:

Sport

28.07.2019

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Raško Katić je rešio da kaže - dosta. U razgovoru za Basketballsphere istakao je da je rešio da završi karijeru i da se malo više posveti porodici. Ima 39 godina i vreme je za tako nešto.

RepublikaFoto: youtube.com/ FCRedStarBelgrade
Raško Katić

U dugačkoj karijeri igrao je za brojne ekipe kao što su Zastava, Crvena zvezda Itu, Ergonom, Valter Tajgers, Hemofarm, Partizan, Saragosa, Ostende i Šarlroa.

- Ove godine sam odlučio da definitivno prekinem profesionalnu karijeru. To je bilo uslovljeno raznim faktorima, ponajviše činjenicom da imam trojicu sinova, od kojih dvojica idu u školu i nemam više snage, a ni želje da menjam sredinu i krećemo sve iznova. Mislim da je 39 godina sasvim pristojno vreme da se prestane - rekao je Katić za sajt Basketballsphere.

Bio je igrač koji je prelazio iz jednog u drugi, pa u treći, odakle se vratio u prvi najveće rivale u srpskoj košarci. Iz Hemofarma je otišao u Partizan, a onda se direktno vratio u Zvezdu.

- Nikada, apsolutno nikada, nisam osećao nikakav strah. Kada sam dobio poziv menadžera sa ponudom Partizana, bio sam iznenađen zbog prethodne turbulentne sezone i okršaja između ta dva tima, međutim nikada uplašen. Prijalo mi je što jedan tako ozbiljan tim, evroligaški, sa takvom istorijom želi mene u sastavu. Kasnije, kada sam odlučio da pređem u Crvenu zvezdu, ne mogu da kažem da sam imao većih neprijatnosti, sve je to bilo u granicama uzavrele krvi koju naš narod poseduje. Razumem strast i poštujem je, samo ne treba preći u fanatizam - nastavio je.

Prisetio se Katić i reprezentacije i Španije 2014. godine.
- Celokupne dve godine kada sam nastupao za reprezentaciju su za mene više nego značajne. Ja sam Srbin, Šumadinac i za mene je jako bitno da na neki način mogu da služim zemlji. Srebro je bilo početak dominacije Srbije. I za mene predstavlja neverovatnu čast i sreću što sam bio deo toga - rekao je Katić.

Ima li nešto što Raško nije uspeo da ostvari u karijeri, za čim žali?

- Ima. Najteže mi je pao poraz od Partizana u ABA ligi u finalu u Laktašima, ne zbog činjenice da sam igrao u protivničkom timu pa zbog neke osvete, jer toga stvarno nije bilo ni u tragovima, već zbog činjenice da smo na poluvremenu vodili i imali jako dobru situaciju. Taj poraz mi je definitivno ostao urezan kao najteži - završio je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading