Đorđević: Šanse za zlato su veće svima, cilj Srbije je medalja!

Autor:

Sport

01.08.2019

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević izjavio je danas da su posle brojnih otkaza u timu SAD veće šanse da se osvoji zlato na Svetskom pvenstvu, ali da isto želi još šest-sedam timova.

RepublikaFoto: starsport
Aleksandar Đorđević

- Uslovi koje nam je KSS dao su odlični, želimo, kao i uvek, da napadnemo medalju. Ovaj put, jednu od dve medalje, jer je jedna već rezervisana - rekao je Ðorđević na konferenciji za medije na Kopaoniku.

Ipak, na pitanje da prokomentariše brojne otkaze velikih imena u timu SAD Ðorđević je bio direktan.


- Svakako da su nam zbog toga veće šanse, ali ne samo. Svi traže šansu i moram da vam kažem da više razmišljam o drugim reprezentacijima, kao što su Grčka, Litvanija i Rusija, koji mogu da iznenade. Stvarno će svi timovi doći u najboljem sastavu. A gde je tu Španija, pa Argentina, Kanada, Australija.

Prema njegovim rečima ove pripreme su malo atipične, ali da uživa u radu sa sjajnim momcima koji žele da na najbolji način predstave zemlju u Kini.

- Svako će dobiti šansu u pripremnim utakmicama, zato su tu. Da probamo, da vidimo šta i kako. Svako će imati priliku da pokaže šta zna i ume. Svi ovi igrači su baza za neke nearedne sezone, žao mi je što sa nama nije i Kuzmić, jer bi mu, kao i Mačvanu i Todoroviću, značilo posle povreda u klubu - rekao je on i otkrio da će u Kinu povesti 14 igrača i pred sam start prvenstva "precrtati" još dvojicu.


On je prokomentarisao i spekulacije da će voditi četiri centra u Kinu.

- Videćemo, ukazuje se ta prilika. Postoji ideja, imamo tu prednost u odnosu na druge reprezentacije i trudićemo se da je iskoristimo - poručio je Ðorđević i zahvalio se svima na podršci, uz konstataciju da su igrači svesni očekivanja i da sigurno oni najviše žele da ispune ambicije u Kini.

Reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu u Kini, koje se održava od 31. avgusta do 15. septembra, igra u D grupi sa Italijom, Filipinima i Angolom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading