Amerikanci i dalje potcenjuju Srbiju: Suluda analiza novinara ESPN, otpisali naše "orlove" na Mundobasketu!

Autor:

Sport

05.08.2019

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni novinar prestižnog ESPN Brajan Vindhorst analizirao je situaciju u nacionalnom timu SAD uoči Svetskog prvenstva, koja uprkos otkazima važi za favorite u Kini. Kada su u pitanju glavni izazivači SAD, Vindhorst je napravio ogroman previd ne posvetivši nijednu reč Srbiji, zaista neverovatno.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Srbije

Srbija će u Kinu doći u najjačem sastavu u poslednjih nekoliko decenija sa NBA zvezdama Nikolom Jokićem, Bogdanom Bogdanovićem, Nemanjom Bjelicom i Bobanom Marjanovićem, uz podršku Miloša Teodosića, Nikole Milutinova, Marka Gudurića, Vasilija Micića...

Amerikance će u Kini da predvodi jedan od najboljih NBA trenera svih vremena Greg Popovič, ali on na raspolaganju neće imati najveće zvezde.

U proteklih nekoliko nedelja uoči početka trening kampa Popovič je dobio čak 15 otkaza, između ostalog od Džejmsa Hardena, Entonija Dejvisa, Demijena Lilarda...

Ipak, Vindhorst ističe da SAD i dalje ima izuzetno talentovan sastav na čelu sa Kembom Vokerom i Kajlom Laurijem, a tu su i Harison Barns, Kris Midlton, Donovan Mičel, Džejlen Braun, Bruk Lopez...

Vindhorst pre svega ističe da na Mundobasketu neće biti aktuelnog prvaka Evrope Slovenije i moćnog tandema Luka Dončić – Goran Dragić, dok naglašava najjači sastav Kanade svih vremena sa Džamalom Marejem i Korijem Džozefom uz Šaja Gildžus-Alensandra, a predvođen sa klupe trenerom NBA šampiona Toronto Reptorsa Nikom Nursom.

U priči su neizostavni Španci čija su osnova Riki Rubio, Serhio Ljulj i Mark Gasol, te Grčka koju predvodi MVP NBA lige Janis Adetokumbo.

Svetsko prvenstvo počinje 31. avgusta, otvara ga Srbija protiv Angole od 9.30 po našem vremenu, a sigurno je da su naši "orlovi" pretendenti na najsjajnija odličja, ako se setimo prethodne svetske smotre, uloga favorita i velika imena nam nisu ni potrebni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading