Ruska zima na -23: KOMŠIJE, VIŠE SREĆE SLEDEĆI PUT!

Sport

10.09.2017

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Rusije su lakše nego što su i sami očekivali izašli na kraj sa Hrvatskom i zasluženo prošli u četvrtfinale gde će u sredu odmeriti snage sa Grcima.

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket
Šved je bio enigma za Hrvate

A ništa nije ukazivalo na toliko izvestan meč posle prvih 20 minuta utakmice. Hrvati i Rusi su tokom čitavog prvog poluvremena bili u rezultatskoj klackalici, gde su se dve ekipe konstantno smenjivale u vođstvu.

Šved sa jedne i Bojan Bogdanović sa druge strane su "vukli" svoje ekipe, a Šarić i Mozgov su im se dobro pridodavali u bitnim trenucima. Na poluvreme se otišlo sa +4 za Ruse (46:42), a brojni neutralni ljubitelji košarke su već zadovoljno trljali ruke nadajući se barem jednom neizvesnom susretu današnjeg programa.

Ipak, Rusi su se pobrinuli da ne bude tako, preciznije Vitali Fridzon i neverovatni Aleksej Šved. Njih dvojica su u serijama potopili Hrvate tokom treće četvrtine, koju su rešili u svoju koristi rezultatom 26:15 za odlazak na komotnih 72:57 posle 30 minuta igre.

Poslednja četvrtina ogolila je sve slabosti tima Ace Petrovića i pokazala da "kockasti" još uvek nisu preležali dečje bolesti, koje ih muče već godinama unazad. Rusija je lako održavala ubedljivo vođstvo do samog kraja i sasvim zasluženo prošla u četvrtfinale Evropskog prvenstva gde ih čeka Grčka, koja je u osmini finala šokirala Litvaniju.

Na kraju prava rapsodija Rusa za konačnih 101:78.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading