Tek stigao, a već mu sve jasno - Pejnersa "opsedaju" navijači Zvezde i Partizana, bivši igrač crno-belih mu ulio strah u kosti...

Autor:

Sport

07.08.2019

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Letonski reprezentativac Žanis Pejners je nedavno postao član Partizana... Dvadesetdevetogodišnji košarkaš dobro je upoznat sa istorijom crno-belih, a posebno ga je fascinirala strast navijača koji ga "opsedaju" na društvenim mrežama. Međutim, Letonac je ubrzo shvatio kako funkcionišu stvari među "večitim" rivalima pošto je dobio i poruke navijača Crvene zvezde.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žanis Pejners

- Razgovori sa Partizanom su trajali oko dve nedelje. Drago mi je što smo uspeli da se dogovorimo. Beogradski navijači su neverovatni - u prvih nekoliko dana dobio sam oko 1000 poruka. Na rođendan, 2. avgusta, primio sam 500 čestitki. To vam daje motivaciju za rad leti i pripreme za novu sezonu- rekao je Pejners, kome su pisale i pristalice Crvene zvezde.

- Bilo ih je oko pet odsto. Mnogi su se ponašali adekvatno. "Dobrodošao u Beograd, niste odabrali pravu ekipu" ili "pratim te, dobar si igrač, šteta što nisi došao kod nas" neke su od poruka. Naravno, bilo je poruka i sa necenzurisanim rečima- rekao je Letonac.

Iskusni košarkaš još uvek nije dobio instrukcije kako da se ponaša sa navijačima Crvene zvezde.

- Ne, nije bilo reči o tome. Mislim da ću saznati više kad dođem u Beograd. Pričalo se da je jedan od igrača Partizana bio okružen navijačima Crvene zvezde u restoranu i da je morao da zove policiju kako bi se vratio kući. Ne treba prelaziti iz jednog beogradskog kluba u drugi- brzo je shvatio Pejners.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri bio je potencijalni kandidat da sedne na klupu reprezentacije Letonije.

- U to vreme činilo mi se da će biti selektor Letonije. Ne znam šta se dogodilo, nismo razgovarali posle toga i ne znam prave razloge zašto nije došlo do saradnje. To me je ohrabrilo i mislio sam da će to biti dobro za mene. Trinkijeri je renomirani stručnjak, izgledalo je obećavajuće- rekao je Pejners koji je nedelju dana trenirao sa Kristapsom Porzingisom i njegovim fizioterapeutom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading