Pop čupa kosu sa glave: Još jedan otkaz reprezentaciji SAD!

Autor:

Sport

08.08.2019

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država suočila se ovog četvrtka sa još jednim otkazom. Drugi najbolji ruki u NBA Trej Jang odustao je od učešća na Mundobasketu zbog povrede

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Greg Popovič

Tačnije, Amerikanac ima problem sa infekcijom oka. Ovo je novi problem za selektora SAD pred glavni deo priprema, pogotovo što je Jang od početka istih radio sjajno i nametnuo se na poziciji plejmejkera kao deo sparing tima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Trej Jang

Iz tog sastava, naknadno pozvanog, Bogdanovićev saigrač iz Kingsa Dierion Foks je prekomandovan u "A" selekciju.

- Sa velikim žaljenjem moram da napustim pripreme jer sam se suočio sa manjom povredom. Iako sam se radovao susretu sa Gregom Popovičem i uspehu tima na Svetskom prvenstvu, osećam da je u ovom trenutku najvažnije za moju karijeru da se fokusiram na svoje zdravlje i na pripremu za sledeću NBA sezonu sa Atlanta Houksima. Na kraju, hoću da zahvalim američkoj federaciji i radujem se još jednoj šansi u budućnosti  - rekao je Jang, koji je prošle sezone postizao u proseku 19,1 poen po meču, što mu je donelo "titulu" drugi najbolji "novajlija" sezone, iza neprikosnovenog Luke Dončića.

Posle novog otkaza, ovako izgleda sastav sa kojim radi Popovič.

Džejlen Braun (Boston), Mejson Plamli (Denver), Markus Smart (Boston), Tadeus Jang (Čikago), Harison Barns (Sakramento), Kajl Kuzma (Lejkersi), Bruk Lopez (Milvoki), Kajl Lauri (Toronto), Kris Midlton (Milvoki), Donovan Mičel (Juta), Džejson Tejtum (Boston), Pi-Džej Taker (Hjuston), Majls Tarner (Indijana), Kemba Voker (Boston), Bem Adebajo (Majami), Dieron Foks (Sakramento).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading