Crveno-beli pale motore: Zvezda se ovako priprema za Evroligu!

Autor:

Sport

13.08.2019

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

KK Crvena zvezda mts okupiće se 19. avgusta, a tri dana kasnije ekipa pod vođstvom trenera Milana Tomića odradiće prvi trening u Beogradu. Evo kompletnog plana priprema crveno-belih.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

Košarkaši Zvezde nakon odmora, prelaznog roka i individualnih priprema, privode kraju leto 2019. i okupiće se u ponedeljak 19.8. u Beogradu i to će označiti početak sezone 2019/20.

U prva tri dana (19, 20 i 21. avgust) igrači će obaviti detaljne lekarske preglede i obavezne testove, a prvi trening zakazan je za 22.8. u Beogradu. Ekipa će kao i prethodne sezone, u srpskoj prestonici obaviti prvi deo priprema na kojima će fokus biti stavljen na sticanje fizičke snage i uvod u naredne treninge koji će biti jačeg intenziteta. Takođe deo treninga biće iskorišćen za uigravanje ekipe koja će od septembra startovati i sa trening utakmicama.

Program priprema je značajno drugačiji u odnosu na neka pređašnja vremena kada su pripreme trajale i znatno duže jer je u svetskoj košarci postavljen standard da pripreme traju do 40 dana uoči početka takmičarskih utakmica. S toga, stručni štab Crvene zvezde je preduzeo korake na vreme i bio konstantno na vezi sa prvotimcima koji su dobili plan individualnih priprema u clji da dođu spremni na prvo okupljanje, a oni su pokazali veliku dozu profesionalizma. Rezultati lekarskih testova i onih u teretani kreiraće dalji program treninga kako timskih, tako i individualnih. Kako je prvi trening meč već 1. septembra, praktično će ekipa odmah ući u predtakmičarski ritam i intenzivno se spremati za veoma napornu sezonu koja predstoji. Protekla sezona je pokazala da stručni štab crveno-belih veoma dobro zna da tempira formu da ekipa bude ona prava kada je najpotrebnije.

RepublikaFoto: Starsport

Prema aktuelnom planu koji je sačinio stručni štab, Zvezda će odigrati sedam utakmica pre odlaska u Zagreb, gde crveno-bele očekuje nastup na ovogodišnjem Superkupu ABA lige. Prvi meč novi tim će odigrati prvog septembra protiv nemačkog Oldenburga, a u finišu priprema crveno-beli odlaze u Atinu na dve utakmice sa Olimpijakosom i jednu sa drugim atinskim ligašem Peristerijem. Upravo u Atini 13 dana kasnije ekipa i otvara zvanično takmičarsku sezonu 2019/20 utakmicom protiv Panatinaikosa u dvorani "Marusi" 3. oktobra.

Plan i raspored priprema seniorskog tima KK Crvena zvezda:

19.8. okupljanje prvog tima

19/20/21. pregledi u Beogradu

22.8. prvi trening u Beogradu

1.9. trening utakmica Oldenburg (Beograd)

4.9. trening utakmica Darušafaka (Beograd)

8.9. trening utakmica Mornar (Beograd)

11.9. trening utakmice u Beogradu (imena protivnika biće objavljena naknadno)

16.9. put u Atinu

17.9. trening utakmica Atina Olimpijakos (utakmica zatvorenog tipa)

19.9. trening utakmica Atina Peristeri

21.9. trening utakmica Atina Olimpijakos (otvorena utakmica)

25-29.9. Put u Zagreb i učešće na Superkupu ABA lige

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading