"Ludi Srbin" sprovodi svoje metode među Amerima!

Autor:

Sport

19.08.2019

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država ulazi u završnu fazu priprema za predstojeći Mundobasket, a selektor Greg Popovič pored načina igre i taktičkih detalja na terenu mnogo pažnje posvećuje i atmosferi u timu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Greg Popovič

Iskusni, 70-godišnji strateg prvi put u karijeri vodiće "drim tim" samostalno (prethodno u nekoliko navrata bio u stručnom štabu) i pred njim je veliki izazov u Kini, pošto ne može da računa na veliki broj igrača sa prvobitnog spiska.

Trener San Antonio Sparsa svestan je da je izgradnja adekvatne hemije važan segment uspeha.

- Svima je jasno kako funkcionišu sportski timovi. Kad izgradite osećaj odgovornosti, brige i ljubavi među igračima sve ide bolje. Zato mi provodimo dosta vremena i van terena, razgovaramo o raznim stvarima, suprugama, devojkama, deci- rekao je Popovič.

"Ludi Srbin" ima svoje metode.

- Praktikujemo često odlazak na večeru bez mobilnih telefona kako bismo pričali međusobno, imali neposredan kontakt. Kad je tim nov, poput našeg, te korake ne smete propustiti- rekao je Greg.

SAD brane titulu na Svetskom prvenstvu, a igraće u grupi E sa Japanom, Turskom i Češkom.

Mundobasket startuje 31. avgusta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading