Sale saopštio loše vesti: Teodosić najverovatnije ne igra na SP!

Autor:

Sport

20.08.2019

09:56 >> 10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Aleksandar Đorđević nije optimista kada je u pitanju učešće Miloša Teodosića na Svetskom prvenstvu.

RepublikaFoto: Starsport
Miloš Teodosić i Aleksandar Đorđević

Teodosić i dalje ima problem sa mišićem, zbog čega neće putovati sa reprezentacijom na završni deo priprema u Kini.

Košarkaši Srbije će odigrati tri test meča u Šenjangu (Italija, Novi Zeland, Francuska), a Mundobasket će otvoriti protiv Angole 31. avgusta u Fošanu (9.30h).

- Trenutno nije dobra slika. Obavili magnetnu rezonancu, analiza svih je da ta ruptura od 4,5 milimetra i dalje postoji što će ga onemogućiti da otputuje sa nama. Kapiten Teodosić 99 odsto neće biti s nama na SP - rekao je Đorđević.

Srbija je već ostala bez Dragana Milosavljevića kojem je pukao prednji ukršteni ligament kolena.

- Ono što se desilo Gagiju je najteža povreda koja može da zadesi košarkaša. Mnogo nam je krivo jer je mnogo dao reprezentaciji ne samo igrački nego i na ljudskom planu. njegovo odsustvo će se itetako osetiti - istakao je selektor.

Dobra vest je da će Vladimir Lučić biti spreman za Svetsko prvenstvo.

- Luča je planski ostao u Beogradu, da odradi terapije i sanira rapturu, što je on i obavio. Čak je hteo da ide sa nama u Litvaniju i igra. Momci nekad tvrdoglavo reaguju na povrede iz najbolje želje, pa odmognu sebi. Mislim da će već u Kini krenuti sa individualnim. Možda treću, što da ne i drugu, da odigra neki minut... Nije mnogo on izgubio u pitanju spreme, radio je izvanredno kao i svi.

Selektor se osvrnuo i na samu igru tokom priprema.

- Možemo još bolje, posebno da podignemo uigranost. Druga faza SP je krucijalna. Nije bio jedan deo igrača tu, neki su se kasnije priključivali, u hodu smo sve radili. Oni su svi veliki profesionalci, sa njima je milina raditi.

RepublikaFoto: starsport
Najverovatnije ga nećemo gledati u Kini

Đorđević je zadovoljan kako je tim sastavljen.

- Zadovoljan sam kakva je koncepcija tima. I na prošlom SP smo išli sa šest igrača na spolnim i šest na visokim pozicijama. Imamo neke predloge za pomeranje pozicija pojedinih igrača i to će nam doneti dobra rešenja. 

Selektor se zahvalio i celom stručnom štabu, doktorima, ekonomu i ostalima na velikoj žrtvi.

U Kinu putuje 12 igrača koji će verovatno činiti i konačan sastav za Mundobasket: Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Marko Simonović, Vladimir Lučić, Stefan Birčević, Nemanja Bjelica, Nikola Jokić, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica i Nikola Milutinov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading