Mark Gasol ima savet za selektora Srbije: Čuo sam šta je Đorđević rekao...

Autor:

Sport

21.08.2019

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Španije biće jedan od kandidata za jednu od medalja na Svetskom prvenstvu u Kini uz Srbiju i SAD koje celokupna sportska javnost očekuje u finalu Mundobasketa, ali Mark Gasol smatra da mnoge selekcije mogu "velikim" favoritima pomrsiti račune. Španac je odgovorio selektoru Srbije Aleksandru Đorđeviću na zapaljivu izjavu o susretu sa Amerikancima.

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket
Mark Gasol predvodi Špance na Mundobasketu

Španci su pre nekoliko dana imali priliku da odmere snage sa selekcijom SAD, koja je bez većih problema ostvarila trijumf u prijateljskom meču u Anahajmu. Mark Gasol je jedan od lidera ovog tima Španije, a uoči početka Mundobasketa izjavio je da su ambicije uvek najveće.

– Veoma smo ambiciozni, možemo da se nosimo sa bilo kojim timom sa šampionata. Postoji grupa od 8 ili 9 reprezentacija gotovo podjednakog kvaliteta i sve će zavisiti od trenutne inspiracije. Ne postoji osam zlatnih medalja tako da će biti velikih razočaranja i teških udaraca, a izvesno je da u drugoj fazi moramo da budemo na najvišem nivou- rekao je Gasol.

Novinare je zanimao komentar izjave Aleksandra Đorđevića, koji je Amerikancima poručio "neka im je Bog u pomoći ako se sastanu sa Srbijom".

– Znam da je Đorđević veoma uveren u svoje sposobnosti i sposobnosti svojih igrača, ali ne bih da komentarišem njegovu izjavu. Mi smo videli neke delove u igri američke reprezentacije u kojima mi imamo više iskustva i možemo da im naškodimo. Ali smo videli i razliku u fizičkim predsipozicijama, tu su jedinstveni. Ukoliko odigramo timski, popravimo defanzivni skok povećavaju se šanse da pobedimo Amerikance, a to važi i za druge selekcije- rekao je Španac.

Mlađi brat Gasol je na kraju odgovorio na pitanje postoji li mogućnost za neuspeh na Mundobasketu.

– Za mene bi neuspeh bio ukoliko ne budemo igrali onako kako umemo, u skladu sa našim košarkaškim genetskim kodom. Nisam čovek rezultata, možete da budete četvrti i da se osećate veoma dobro ili da budete četvrti sa osećajem da je sve bila katastrofa. Ne krijemo se, znamo da možemo da budemo na postolju- zaključio je Gasol.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading