Greg Popovič: Moramo biti skromni, razočaran sam...

Autor:

Sport

25.08.2019

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaša SAD Greg Popovič smatra da na njegove izabranike nije uticao poraz od Australije u pripremnom meču pred Svetsko prvenstvo u Kini i priznao kako je razočaran zbog povrede Kajla Kuzme koji neće moći da pomogne Amerikancima u pohodu na Mundobasket.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Greg Popovič

Košarkaška reperezentacija Australije savladala je tim Sjedinjenih Američkih Država u pripremnom meču za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini rezultatom 98:94. Domaćini su tako naneli prvi poraz Amerikancima još od 2006. kada su izgubili od Grčke, u polufinalu Mundobasketa.

- Uvek moramo da budemo skromni, bez obzira na to da li pobeđujemo ili gubimo. Treba da poštujemo naše rivale i učimo iz poraza, kao i iz pobeda. U mečevima protiv Australije smo mogli da naučimo mnogo toga, kako se igra neko takmičenje pod okriljem FIBA, kako sudije reaguju- rekao je čuveni Pop.

A kako su igrači podneli poraz?

- Momci su odrasli. Njihov posao je da igraju košarku. I vi radite svoj posao. Nećete se sakriti u rupu posle lošeg dana, već ćete se vratiti- rekao je Greg.

U međuvremenu je saopšteno da na prvenstvo u Kinu neće Kajl Kuzma zbog povrede levog skočnog zgloba.

- Razočaran sam što smo izgubili Kuzmu. On je mlad, motivisan momak. Žao mi je prvo zbog njega, jer mu je nedostajalo da igra. Nadam se da će se oporaviti brzo- zaključio je Popovič.

Amerikanci su otputovali u Sidnej gde ih očekuje pripremni meč protiv Kanade.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading