(VIDEO) Srbija pregazila Filipine: Stotka za 30 minuta, na kraju +59

Autor:

Sport

02.09.2019

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija Srbije je posle pobede nad Angolom zabeležila još jedan sjajan trijumf na Mundobasketu pošto je pobedila reprezentaciju Filipina 126:67.

Filipini nemaju šanse protiv naših momaka

Svi košarkaši Srbije su se upisali u listu strelaca, a najefikasniji je bio povratnik na teren Nemanja Bjelica sa 20 poena. Posle tihog prvog poluvremena Bogdan Bogdanović je stigao do 17 poena. Čak 7 reprezentativaca imalo je dvocifren broj poena. 

Kod Filipina istakli su se Perez sa 16 i Dalistan sa 15 poena. Filipinci i Angola su ispali iz takmičenja, dok će se u sredu od 13:30 Srbija i Italija sastati u meču koji će odlučiti pobednika grupe i odrediti dalji žreb. 

I ČETVRTINA

1. minut: Srbija počinje meč u petorci Micić, Bogdanović, Lučić, Birčević, Milutinov

Birčević pogađa prvi na meču, sa poludistance daje dva poena, a Filipinci promašuju flouter, nakon čega Lučić hvata prvi skok na meču. Birčević u narednom napadu pogađa za 3 iz ugla za 5:0.

2. minut: Serija promašaa oba tima, a Rosario u prodoru postiže prve poene za Filipince za 5:2. 

3. minut: Promašaj Birčevića prati izgubljena lopta Bogdanovića, ali Endru Bleč promašuje trojku, kao i Micić u narednom napadu. Dalistan pogađa za dva i smanjuje prednost Srbije na samo poen 5:4.

4. minut: Posle pika sa Milutinovom Bogdanović pogađa iz reketa, a Endru Bleč pogađa prvu trojku za Filipine i imamo izjednačenje 7:7. Nikola Jokić je prvi put na parketu. 

Filipini vode 9:7 posle pogotka Dalistana. 

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency

5. minut: Miciću ispada lopta, ali Norvud promašuje trojku iz tranzicije. Jokić baca ali-up pas za Milutinova i opet je nerešeno 9:9. 

6, minut: Jokić opet sa pozicije 4 pronalazi Milutinova ispod koša, Endru Bleč faulira našeg centra. Milutinov je postigao oba slobodna bacanja za 11:9 i umesto njega ulazi Miroslav Raduljica. Ovo je Raduljicin 101. meč u nacionalnom timu. 

Simonović iz ugla na asistenciju Jovića povećava prednost, ovo je prva trojka našeg tima i rezultat je 14:9.

7. minut: Posle dobre odbrane igra se izolacija za Jokića koji postiže prve poene na meču za 16:9. Kifer Ravena prekida seriju našeg tima sa dva poena sa linije slobodnih bacanja i sada je 16:11. 

Kapiten "orlova" Miroslav Raduljica popravlja svoj promašaj i postiže poene uz faul. Postiže poene sa penala za 19:11. 

8. minut: Posle brze igre i nekoliko promašaja sa obe strane Raduljica baca sjajan pas Jokiću koji pogađa flouter i Srbija ide na dvocifrenu prednost 21:11. Selektor Filipina zatražio je prvi tajmaut na meču. 

Posle minuta odmora Filipinci prave faul u napadu, potom šalju Gudurića na liniju slobodnih bacanja. Bek Memfisa pogodio je oba penala za 23:11. 

9. minut: Sve bolja odbrana Srbije, a u kontri Jokić bez gledanja baca pas za Raduljicu, koga omaleni Filipinci šalju na liniju penala. Precizan je oba puta za 25:11. Nemanja Bjelica prvi put na ovom Mundobasketu ulazi na teren. 

10. minut: Gudurić opet promašuje za tri poena, a Marko Simonović sa dve ruke blokira beka Filipina u prodoru. Posle skoka u napadu konačno poeni za našeg protivnika, poene postiže Fahardo. 

Nemanja Bjelica postiže trojku za kraj prve četvrtine i konačan rezultat prvog dela meča je 28:13.

II ČETVRTINA

1, minut: Fahardo postiže prve poene u drugoj četvtini i smanjuje na 28:15. Nemanja Bjelica odmah vraća stvari na svoje mesto sa dva poene sa slobodnih bacanja. 

Fahardo pravi probleme "Orlovima", hvata ofanzivni skok i asistira Perezu za polaganje, trenutno je 30:17. 

2. minut: Perez prolazi kroz srce reketa Srbije i flouterom pravi mini-seriju 6:0 za Filipine. Aleksandar Đorđević traži prvi tajmaut za Srbiju. Minut odmora je urodio plodom i Vasa Micić je prvo zakucao, potom ukrao loptu i dodao do Milutinova u kontri, koji zakucava za 34:19. 

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency

3. minut: Pogoj postiže poene posle ofanzivnog skoka, a onda Filipinci koriste nesporazum kod našeg tima, hvataju loptu posle izvođenja iz auta i smanjuju na 34:23.

4. minut: Bogdan Bogdanović postiže trojku i prekida seriju protivnika za 37:23. Posle kontre Micić ostavlja loptu za Jokića i sada je 39:23. Još jedan tajmaut za Filipine i posle njega Bolik pogađa trojku, sada je 39:26. 

5. minut: Posle asistencije Bogdanovića Jokić pogađa trojku, a Raduljica dobija šansu za 2+1 posle faula protivnika. Pogađa bacanje i rezultat je 45:28. 

6. minut: Igra se brzo, Jokić vraća loptu Guduriću i posle još jedne trojke Srbija vodi 20 razlike 48:28. Perez hrabro juriša na naše centre i uspeva da pogodi preko njih za 48:30.

7. minut: Sjajna akcija Raduljice i Jovića, posle duplog pasa plej Srbije polaže za 50:30. 

8. minut: Jokić šalje prelep pas Raduljici i opet naš kapiten uz dva poena ima priliku da šutira dodatno bacanje. Prvi je dvocifreni u našem timu i pogađa sa penala, rezultat je 53:30. 

Jokiću se svira faul u napadu, ali to protivnik ne koristi. Srpski centar u tranziciji asistira za Jovića koji iz prodora postiže dva poena, sada je 55:30. 

9: minut: Vladimir Lučić lagano postiže još dva poena, a Filipinci konačno postižu poene,. Robert Polik daje dva bacanja i smanjuje na 57:32. 

Još bacanja za naše košarkaše, sad je na ispitu Marko Gudurić. Pogađa oba i Srbija vodi 59:32. 

10. minut: Odmah kontra Srbije, ali neuspešna. Ravena postiže trojku i smanjuje na 59:35. Ipak Nemanja Bjelica je odmah to vratio iz ugla. 

Konačan rezultat prvog poluvremena je 62:35.

III ČETVRTINA

1. minut: Boban Marjanović je prvi put na terenu, a Bogdanović trojkom započinje drugo poluvreme i Srbija ide na +30, 65:35. 

2. minut: Bleč ne uspeva preko Marjanovića, a u kontri stiže još jedna trojka Bogdanovića za 68:35. Jokić šutira u padu i Srbija stže do 70. poena. 

3. minut: Bleč pravi svoj četvrti faul nad Jovićem, a Bogdanović nastavlja seriju poena. Položio je i pogodio dodatno bacanje za 73:35, što je navelo Filipince da opet zatraže tajmaut. 

Jović u kontri postiže poene i prednost je već 40 poena - 75:35! 

4, minut: Perez prekida seriju Srbije sa pogotkom preko Marjanovića, a posle jedne kontre Dalistan smanjuje na 75:39. Bobi asistira za Bjelicu koji postiže dva poena i rezultat je 77:39. 

5. minut. Još jedna trojka Bogdana Bogdanovića koji je nezaustavljiv u drugom poluvremenu. Dalistan opet daje poene i sada je 80:41.  U narednom napadu Boban Marjanović postiže prve poene na meču za 82:41. 

6, minut: Sjajan prodor Bjelice za dva poena, ali u brzom napadu Dalistan izvlači faul za slobodna bacanja. Pogađa jedno bacanje, sada je 84:42. Micić posle bloka od Bjelice postiže poene za 86:42, ali potom pravi faul. 

7. minut: Fahardo pogađa oba bacanja i smanjuje na 86:44. Marjanović uručava za Bjelicu i daje tri poena - 89:44. A posle još jedne kontre imamo još jedno zakucavanje Vasilija Micića. 

8. minut: Gudurić postiže dva poena, a Filipinci ne uspevaju da pogode sa distance.

9: minut: Nemanja Bjelica ima priliku za 2+1, koristi je i Srbija je blizu 100 poena - 96:46. Posle početnih 5 poena za Srbiju Stefan Birčević opet postiže poene, ovoga puta samo jedan sa linije penala. 

10. minut: Marko Gudurić postiže još dva poena, ali Srbija nije uspela da stigne do 100 poena posle 30 minuta. 

IV ČETVRTINA

1. minut: Agilar postiže prve poene, a Srbija nikako ne uspeva do 100. poena. 

2. minut: Gudurić zakucavanjem za stotku! Srbija - Filipini 101:50. 

 

 

3, minut: Nastavljaju se promašaji sa obe strane, a to prekda Agilar sa poenom sa penala za 101:51. Svira se nesportska lična za Filipine, Gudurić pogađa jedno slobodno bacanje, a potom našem timu ističe napad. 

4. minut: Micić pogađa na asistenciju Milutinova, a potom Dalistan daje poene za Filipine. Tu je ponovo i kapiten Raduljica koji daje poene za 106:55. 

5. minut: Agilar zakucava i smanjuje na -49, tako da je sada 106:57. 

6. minut: Pogađa Perez trojku iz step beka i Filipinci vode u ovoj četvrtini. Ipak iz tranzicije Milutinov dobija pas i zakucava sam ispod koša za 108:60. U narednom napadu isti igrač hvata ali-up i sada je opet +50 za Srbiju. 

7. minut: Kontra Srbije i Lučić pogađa za 112:60. Centri potom pogađaju, sa jedne strane Bleč, a sa druge Marjanović. 

8. minut: Filipinci su pogodili jedno slobodno bacanje, a u narednom napadu Marko Simonović je položio za 116:63. 

9. minut: Naš tim postiže dva poena, ali onda Džafet Agilar zakucava za 118:65. Vasilije Micić još jednom pogađa za 3 poena. Pol Dalistan pogađa dva bacanja i na minut do kraja je 121:67. 

10. minut: Simonović zakucava na spektakularan način! Perez ne vraća poene, a Bobana Marjanović fauliraju na obruču. 

On promašuje prvo slobodno bacanje, a potom i drugo. Bjelica hvata loptu, a Perez faulira Bjelicu. Boban Marjanović postiže poene preko čuvara za 125:67 i njegovo pogođeno slobodno bacanje je poslednji poen našeg tima. 

Konačan rezultat ovog meča je 126:67. 

RepublikaFoto: Danijel Kokanović

Veliki broj srpskih navijača je u Fošanu i spremni su da bodre naš tim, a pre ove utakmice oglasili su se kako reprezentativci Filipina, tako i Danilo Galinari koji je "orlove" uporedio sa NBA timom. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading