BUM: Nemci ispali sa SP, Češka se budi!

Autor:

Sport

03.09.2019

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Češke je savladala Japan sa 89:76 u drugoj utakmici Grupe E Svetskog kupa u Kini, dok su Nemci zabeležili drugi poraz od selekcije Dominikanske Republike rezultatom 60:78 koji ih direktno izbacuje iz prvenstva.

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency
Denis Šreder

Posle startnog egala, Češka je uspela da preuzme kontrolu nad utakmicom i da tri četvrtine reši u svoju korist.

Sjajnu partiju je pružio nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Blejk Šilb, koji je ubacio 22 poena, od toga šest trojki iz sedam pokušaja.

Istovetni broj poena je postigao Jaromir Bohačik, dok je Tomaš Satoranski upisao 15 poena uz sedam asistencija i šest skokova.

Na drugoj strani je bolji od ostalih bio Rui Načimura sa 21 poenom, Juta Vanatabe je dodao 15, a Nik Fazekas je upisao 12 poena.

Dvocifreni učinak je imao i Makoto Hijedžima sa deset poena.

Najviše neizvesnosti u današnjim mečevima bilo je u duelu Nemačke i Dominikanske Republike.

Nemci, koji su u kvalifikacijama bili ispred Srbije u grupi su neprijatno iznenadili drugim porazom - Dominikanska Republika ih je u uzbudljivom finišu savladala sa dva poena razlike.

Posle prvog poluvremena Nemačka je imala blagu prednost, ali su u nastavku posustali, na ulasku u finiš su dospeli u rezultatski minus i do kraja meča nisu uspeli da uzvrate udarac rivalu.

Viktor Liz sa 17 i Iloj Vargassa 16 poena predvodili su Dominikanu do pobede, a u selekciji nemačke bolji od ostalih bio je Šredersa 20 poena.

Podsetimo, Nemačka je u prvom kolu izgubila i od Francuske, Dominikanska Republika je bila bolja od Jordana, pa Nemci više nemaju izgleda za plasman u drugu fazu takmičenja.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading